Hushållens Tips att ta bort repor från plastfönster

Hushållens Tips att ta bort repor från plastfönster

Det kan tyckas att inget annat än en trollkarl kan reparera repor på ett plast fönster, men du kan lägga ner den Trollstaven och finna en sätta fast i dina lådor och skåp. Lätt till måttlig repor kommer att ge de bästa resultaten, men det är värt att prova dessa lösningar på brister i alla storlekar.

Tandkräm

Tandkräm fungerar bäst på lätt yta repor; försök att undvika gel-baserade tandkräm, eftersom det inte är lika effektiva. Rengöra det drabbade området och torka med en trasa, sedan frikostigt smeta tandkräm till repor. Torka bort överflödig pasta och sedan torka med en trasa. Repor bör inte längre vara synlig.

Möbelpolish

Möbler polera fungerar på ett liknande sätt till tandkräm, fylla i många ljus till måttlig repor. Rengör och torka området med en luddfri trasa, och sedan frikostigt spray eller smeta polska till repor. Torka den överskjutande polskt off och sedan torka med en trasa. Med gårdagens tidning istället för en duk är ett populärt sätt att rengöra windows, men det rekommenderas inte vid rengöring repad plastfönster, som jagar fibrerna på tidningen kan öppna igen repor.

CD / DVD reparation Kit

Många hushåll har CD- och DVD Remsatser att fixa repor som samlas oavsett hur försiktig du är med CD-skivorna. Dessa reparation kit kan också arbeta med lätt till måttlig repor på plastfönster. Rena och torra området med en luddfri trasa, följ tillverkarens anvisningar att polera ut repor på fönstret. Var noga med att använda endast lätt tryck så att du inte orsakar repor att knäcka ytterligare.

Torr senap och vinäger

Om du tycker att de första tre metoderna var otillräckliga på fastställande djupare repor, prova att göra en pasta av lika delar torr senap och vinäger. Börja med att mäta ut torr senap, sakta rör sedan i ättika tills det har bildats en pasta. Rengör och torka den bristfälliga plasten, sedan Applicera pastan till repor. Torka av överflödig pasta av och sedan torka med en mjuk luddfri trasa. Med en noggrann hand och lite tur blir repor på din plast fönster nästan osynlig.