Hushållens ingredienser för att göra vax

Hushållens ingredienser för att göra vax

Användning av naturliga och hemgjord rengöringsmedel är vanligare. människor vill sänka sina koldioxidutsläpp, hålla skadliga ämnen ur sina hem och skydda sina barn från rök och kemikalier. Det finns ett recept på bara om någon typ av produkt ute, inklusive vax för trägolv.

Olivolja & transportören oljor

Vanlig olivolja eller oparfymerad transportören oljor används som en säker, effektiv bas för vax. I kombination med eteriska oljor och strimlad vax, olivolja eller andra vanliga oljor luktar och fungerar lika bra eller bättre än färdiga att använda produkter som innehåller starka kemikalier. Olja villkorar trä, att hålla den mjuk och minskar sannolikheten för att splittra.

Eteriska oljor

Eteriska oljor är aromatiska vätskor som härrör från en mängd olika vegetabiliska källor, sedan destilleras för att skapa koncentrerad olja. Eteriska oljor kommer från frön, rötter, blommor och blad av växter. Citrusoljor används ofta i rengörings produkter på grund av deras rena, stark doft- och desinfektionsmedel egenskaper, men lavendelolja är lika effektiv. Eteriska oljor kombineras med transportören oljor, vax och andra ingredienser, såsom vinäger eller vodka, att skapa golv rengöringsmedel och vax. Några droppar av en god kvalitet eterisk olja kan blandas med varje kopp olivolja, tillämpas sedan på golv sparsamt med en ren trasa.

Vodka & vinäger

Vinäger hjälper till att rengöra golvet, även när det blandas med oliv eller transportör olja. Använda en del ättika för varje två delar olja. Vinäger kommer att rengöra golvet under vaxning. En matsked vodka eller sprit till varje kopp hjälper veden absorberar oljan.

Vax

Att vaxa ett golv du behöver någon typ av vax; ett uns av strimlad bivax och Karnaubavax är fungerar bra och lätt på naturliga livsmedel butiker eller järnhandeln. Du kan lämna vax ur receptet och fortfarande koka ihop en utmärkt bonvax, men du måste lägga till några till blandningen om du tätar träet och skapa en mer skyddande barriär.