Hushållens användning för matlagning fett

Som namnet antyder, är matlagning fett avsedd att användas i matlagningen. Finns i olika former och smaker, fetter är fasta vid rumstemperatur och vätska när den värms upp. Vara det bacon fett, ister, förkortning eller margarin, dessa fetter är i huvudsak ätbara, vattenavvisande, smörjmedel, och som sådan, de kan användas för att använda i ett antal genialt sätt.

Kök applikationer

Matlagning fett kan användas till säsong gjutjärn stekpannor och bakeware. Helt enkelt täcka ytan av pannan med ett tunt lager av fett, placera pannan på en plåt som har varit kantad med aluminiumfolie och grädda i 45-60 minuter vid 350 grader Fahrenheit. Bakat-på fett skapar en skyddande beläggning som håller livsmedel från att fastna och skyddar bakomliggande metallen från rust-inducerande fukt frätande effekter.

I hemmet

Med mjuka klibbiga rester och lossa envis lim smörjmedel i matlagning fett. Ta bort ett klistermärke eller en bit tejp från en hård yta, som glas, metall eller plast, täcker området med matlagning fett, vänta 15 minuter och sedan tvätta bort röran med en svamp som har varit dränkt i destillerat vit vinäger. Matlagning fett kan också användas för att ta bort klibbig material, såsom tuggummi eller tjära, skor, tyger och hår. Efter skrapning bort så mycket av ämnet som möjligt, coat det återstående materialet i grease. Vänta fyra timmar, sedan torka av med hushållspapper och tvätta med varmt vatten och milt rengöringsmedel eller schampo.

I trädgården

Fåglar kan uppmuntras att komma in i gården genom att blanda lika åtgärder av matlagning fett, crunchy jordnötssmör, majsmjöl, solrosfrön, socker och havre. Den resulterande blandningen kan vara spridda över kottar och hängde från träd eller används för att göra "kakor" för fåglar att mata på. När maten är på plats, hålla oönskade critters, såsom ekorrar, från fågel maten genom att täcka området kring mataren med ett tjockt lager av matlagning fett; Det kommer göra området för hala att klättra.

Kläder och skor

De naturliga oljorna i matlagning fett kan användas för att återställa glans och lyster till regn stövlar, Galoscher, vinyl objekt och lädervaror. Använda en baby torka eller fuktig handduk att ta bort någon damm eller smuts, sedan torka objektet med en mjuk trasa. Använd en dime-storlek klick matlagning fett på ytan. Gnugga försiktigt fett, arbetar det i ytan och sedan torka bort överskottet med en ren trasa.