Hushållens användning för Coca-Cola

Hushållens användning för Coca-Cola

Du kanske tänker på Coca-Cola som helt enkelt en dryck som du njuta av över isen, men det finns faktiskt många användningsområden runt huset för denna söt dryck. Den innehåller en ganska hög syra och andra ingredienser som kan göra en mängd olika jobb som du inte kanske tror. Eftersom Coca-Cola är ofta mycket billigare än faktiska städare, om du har lite runt huset, kan du prova det innan du går till rengöring gången av din affär.

Fläckborttagningsmedel

Coke kan faktiskt ta bort fettfläckar från kläder och andra ytor. Om du har ett fett fläcken på en bit av kläder, häll vätskan på den och låta den sitta i en timme eller så. Sedan kasta in brickan och tvätta som vanligt. Fett fläcken kommer sannolikt att vara borta när du tar bort bit av kläder från torken. Försök för att lossa fettfläckar på din carport eller uppfart samt med Coca-Cola. Häll i Cola över området, låt det sitta och sedan spraya det med vatten.

Toaletten renare

Om du av din vanliga toalett renare, prova att använda Coca-Cola. Häll en burk i toalettstolen och låt det sitta där i en timme. Med koks fortfarande i toalettstolen, använda din toalettborste för att skrubba toaletten noggrant. Spola toaletten och du bör ha en ren skål. Cola innehåller fosforsyra som kan ta bort fläckar från porslin och Kina, så prova det på andra målat porslin du kan ha.

Växten gödselmedel

Använda Coca-Cola för att gödsla växter i ditt hem som gynnar sur jord. Till exempel, växer azaleor och Gardenior bäst när jorden runt dem har en hög halt av sura. Häll en burk Coca-Cola runt basen av växten för att öka markens surhetsgrad. Sockret i drycken kommer också mata mikroorganismer som lever i marken, öka dess ekologiska egenskaper.

Insektsmedel

Om du har frukt flugor runt ditt hus, Coca-Cola kan hjälpa att bli av dem. Efter avslutad alla utom en tum av koks från en 2-liters flaska, Använd en borr att göra ett hål på toppen av flaskan och placera det var bananflugor congregating. Flugorna kommer in flaskan för att försöka dricka Coca-Cola, men de kommer inte att kunna hitta sin väg tillbaka ut. Det är viktigt att du använder vanlig Coca-Cola för detta och inte Diet Coke eftersom den versionen inte har sockerhalten att locka flugor.