Hushållens användning av svavel

Hushållens användning av svavel

Svavel är ett grundämne som har pågått sedan förhistorisk tid. Det är ljust gul och icke-metalliska, med en melting point av 112,8 grader C och en kokpunkt på 444.6 grader C. svavel har en mängd olika användningsområden som människor beror på; till exempel, är det en av komponenterna i krut och andra sprängämnen som cement. Det har också en rad gemensamma hushållet användningsområden.

Gödselmedel

Svavel är ett gemensamt av de flesta gödselmedel. När den placeras på anläggningens mark, dekonstruerar svavel långsamt med hjälp av vatten och syre, skapa en syra som minskar markens pH. Ju lägre en markens pH-värde, mer järn som blir naturligtvis tillgängliga för växten, som hjälper det att växa på ett hälsosamt sätt. Ett urval av svavel gödselmedel finns tillgängliga inklusive Elementärt svavel, kalciumsulfat, thiosulfates och natriumpolysulfider.

Nutrition

En större hushållsbruk av svavel använder den för att hålla kroppen stark och frisk. Enligt webbplatsen Healthynewage.com behöver"vi den för att producera de amino syra kedjorna nödvändigt att bilda protein för att bygga upp våra kroppar. Mineralet också hjälper till att eliminera gifter från kroppen." Svavel finns i kål, kött, äggulor, broccoli och lök. En avsaknad av eller brist på svavel i kroppen är ansvarig för svag hår och naglar samt ömhet i muskler och leder.

Dermatologi

Eftersom svavel har inneboende svampdödande och antibakteriella egenskaper, har människor använt det som en topikal behandling för akne och andra hud frågor såsom rosacea, Skabb, vårtor, seborroiskt eksem och mjäll. Den exakta mekanismen av svavel i dessa frågor förstås väl inte, enligt Aditya K. Gupta och Karyn Nicol, författarna till artikeln "Användning av svavel i dermatologi." Forskarna vet bara att det ska kunna hämma olika typer av bakterier och svamp.