Hushållens användning av lutande plan

Hushållens användning av lutande plan

Ett lutande plan är en enkel maskin som används på många sätt varje dag runt huset. Lutande plan används för att minska den kraft som behövs för att flytta objekt från en låg punkt till en hög poäng eller från en hög poäng till en låg punkt. Snarare än flytta ett objekt rakt upp och ner, reser ett objekt upp gradvis eftersom punkterna som skiljer från varandra. Ju längre pekar rampen du bildar av avstånd två isär, den mindre kraft måste du lyfta objektet.

Handikappade tillgänglighet

Lutande plan i sin tydligaste form används alla i hela hus som görs tillgängliga för handikappade. Ramper ska användas så att rullstolar kan få in i dörren från marknivå. Höjden på dörren från marknivå bestämmer längden av ramp eller lutande plan, som kommer att användas. Enligt riktlinjer av literamp.com behöver du 6 inches av ramp längd för varje tum av uppgång, så en 6-tums ökning skulle kräva 3 fot av ramp längd. Rampen kan bestå av två lutande plan om ingången är högt över marken. Lutande plan ansiktet i motsatta riktningar, med en plattform på gemensamt så att en rullstol kan stiga på första planet, slå på plattformen och sedan avsluta stigningen upp det andra lutande planet till dörröppningen. Du kan också se ramper placeras i hela hemmet om hemmet har olika nivåer.

Trappor

Trappor kan inte ses som lutande plan eftersom de faktiska steg kamouflage stringer som uppenbarligen identifierar trappor som lutande plan. Om du helt bort en hel trappa från ditt hem, skulle du vara kvar med en klyfta mellan de första och andra våningarna. Trapporna låt oss stiga upp denna sträcka med mindre kraft än hoppa och sedan dra dig upp till nästa våning. De platta steg kan du använda en brantare lutande plan eftersom du har en plats att sätta din fot. Utan steg, du skulle antingen glida ner det brant lutande planet eller du skulle behöva en mycket längre lutande plan som tar upp hela huset. Spiraltrappor kräver mindre kraft att stiga än andra trappor eftersom anställda en mycket längre lutande plan som är insvept i en spiral att minska bulk.

Vattenflödet

Handfat, badkar, duschar och toaletter i hela ett hem använda lutande plan för att uppmuntra vattnet att rinna ner i avloppet. Bottnar i dessa objekt är något lutande ner mot avloppet så att vatten styrs lätt in i avloppet. Utan denna lutande plan, skulle vattnet samlas på botten så du måste vänta på att vattnet att avdunsta eller styra vattnet i avloppet själv. Många hem har ett Diskställ bredvid diskhon för torkning hand tvättade rätter. Avloppet pannan under racket är förhöjda på ena sidan och öppet på motsatt sida bredvid diskhon så att vatten som droppar från rätter kan resa ner denna lutande plan och i diskhon. Även avloppsrör är förhöjda för att uppmuntra nedåtriktade flödet av vatten.