Hushållens användning av klor

Klor är ett element som är vanligt i nästan alla hem. Inte bara gör klor bleka tyger som den aktiva ingrediensen i blekmedel, sedan 1785 det har använts som desinfektionsmedel för att döda bakterier. Det är tillräckligt stark för att förhindra spridning av sjukdomar som kolera när det läggs till dricksvatten. Klor är också en ingrediens i syntetiska material gjorda av plast, vinyl och nylon, som är vanliga i och runt bostäder.

Funktion

De flesta hushåll hålla en flaska klorin i handen. Vita tyger tvättas på klor komma ut ur tvättmaskinen helt vit. Dock om av en slump du tvättade färgade kläder i blekmedel, kommer att de vara vit, också. Inte bara tar lut ut fläckar, det också desinficerar tvättmaskinen.

Effekter

När du sköljer rent nappflaskor, leksaker, bröstvårtor och sippy koppar i en lösning av 1 msk av blekmedel och 1 gallon vatten, fungerar klor som desinfektionsmedel. En starkare klor lösning 3/4 kopp blekmedel i en gallon vatten desinficerar ytor som höga stolar och räknare.

Typer

Förutom blanda din egen klor lösning för hushållsbruk, finns många kommersiellt beredd rengöringsprodukter på din lokala affär som innehåller klor. Dessa är förpackade för bekvämaste i sprayflaskor, spray flaskor, engångständare våtservetter och lösliga tabletter enligt deras avsedda användning. Den huvudsaklig säljande punkten om alla dessa punkter är att de är lätta att använda och de desinficera hem. I själva verket är klor ett tillräckligt starkt desinfektionsmedel att använda mot bakterierna som orsakar legionärssjukan.

Fördelar

Ytterligare vanliga hushållsprodukter innehåller klor. En form av klor, hypochlorous syra, används för att behandla dricksvatten och att KLORERA pooler. Klor är dödligt för många insekter så det används som ingrediens i vissa bekämpningsmedel. Det är också en ingrediens i broms vätska, transmissionsolja, och kisel chips i elektronisk utrustning och datorer. Klor används också för att göra PVC pipe, vinyl swimmingpool liners, fotbollar och nonstick beläggning för köksredskap.

Historia

Klor är ett element, nr 17 på periodiska systemet. Carl Wilhelm Scheele, en svensk kemist, var först att studera egenskaperna hos klor 1774. Redan 1785, används människor klor för att bleka tyg. 1847 började klor för att desinficera moderskap församlingar i Österrike. Sedan av 1850 används John Snow klor för att behandla Londons vattenförsörjning. Hans mål var att förhindra spridningen av kolera i denna stad. Av 1918 behandlas alla gemenskapens vatten leverantörer i USA deras vatten med klor som ett sätt att förhindra spridning av vattenburna sjukdomar.