Hushållens användning av Kelp

Hushållens användning av Kelp

Samma breda, läderartade tång att linjerna rocky havet golv har en rad användningsområden i hushållsprodukter och gör det själv projekt. Kelp är en tuff bruna alger som växer i skogar längs havsbotten, men skördade kelp används som ingrediens i många kommersiella objekt du kan ha i ditt skåp. Utöver dess användning som en ingrediens i make-up och städare är kelp också ett crafting material för att skapa hemlagad gåvor eller konstverk.

Kelp gödselmedel

Marken kelp ingår ofta som en ingrediens i organiska eller naturliga gödselmedel. Kelp pulver är marken resterna av torkad kelp, och de höga halterna av kväve, fosfat och magnesium näring jord för att förbättra växters tillväxt. Kelp är också ett möjligt material för mulching; istället för torkning och malning av kelp, trädgårdsmästare helt enkelt hacka den sköljda kelp i små bitar och sprida det runt växterna. Kelp är inte en lämplig gödselmedel för alla växter och jord; om dina växter är särskilt känsliga för salt, skölj kelp noggrant innan du använder den till marken.

Kulinariska användningsområden

Kelp är en stapelvara ingrediens i många asiatiska kök; Sea kelp är näringsrika och en hög källa av naturligt jod, ett viktigt näringsämne som reglerar funktion av sköldkörteln. Torkad kelp tång används för att Linda sushi, en populär fisk och ris skålen. Kelp är också naturliga förtjockningsmedel till såser, soppor och ätbara geler. Utdrag ur kelp, kallat karragenan gum, är en vegan - och vegetariska-vänliga alternativ till gelatin.

Kosmetika och personlig hygien

Om du gör din egen tvål eller krämer, överväga kelp eller kelp framställda produkter som ingrediens för att skapa rätt texturer eller lägga till näringsämnen till dina produkter. Samma karragenan tandköttet som används som förtjockningsmedel i ätbara fester är också användbart för att skapa kosmetiska geler för användning som lotion, tvål och schampo.

Anti-inflammatorisk

Sea kelp kan användas lokalt som en anti-inflammatorisk behandling för led-och muskel. Författaren och forskaren Dr C. Norman Shealy rapporterar att topikal behandling program av fuktad kelp minskas smärtan hos patienter med artrit, baserat på resultatet av en studie som 2003. Ark av kelp kan minska inflammation och smärta i samband med ömma muskler också.