Hushållens användning av en kil

Hushållens användning av en kil

En wedge är en solid triangulär form oavsett storlek, vanligen används för att skära eller dela objekt. Kilar historia går tillbaka före människors tid. Några av de tidigaste konstgjorda verktyg var kilar. Även tänder är kilar, dela mat med sina poäng som du utöva kraft bakifrån. Några hushåll verktyg ta form av kilar, från köksredskap till personliga grooming objekt.

Köra kilar

Gafflar består av fyra små kilar på slutet av varje tine. När säcken genom mat, delar slim slutet av kilen maten apart runt pinnarna på grund av kraften anbringas på handtaget. Likaså är en spik en kil, smal kant dela material runt den som du tillämpar kraft på huvudet med en hammare.

Skivning kilar

Skivning rakhyvlar är kilar konventionellt används för att dela upp håret från huden, med peka av de två lutning plan vila var follikeln möter pore. När du tillämpar kraft, dela två från varandra. Brytknivar är rakhyvlar, och därför kilar, med ett helt annat syfte, som anges i namnet. Sax är ett annat exempel på skivning kilar. Den vassa kanten av kilen delar papper eller andra ämnen på grund av för att tvinga.

Pushing kilar

En plog är en driftigt kil. När driven mot snön, kommer att det driva snö till ena eller den andra sidan och ur vägen. Den kil kraft som utövas blir alltid vinkelrät mot att kilen går. Spadar fungerar på samma sätt, skillnaden är att någon gäller styrkan manuellt.

Stoppa kilar

En dörrstopp är en vanligt förekommande kil. När den placeras under en dörr, gäller trekantiga artikeln en uppåtriktad kraft på dörren så att det inte längre kan gå framåt att stänga. Oavsett vad du använder kilen för drivande principen bakom verktyget är detsamma. Alla typer av kilar gälla kraft till en uppsättning lutning plan ansluten i ena änden. Detta innebär att det finns verkligt stor åtskillnad mellan kilar som anges här.