Huset flyga fakta

Huset flyga fakta

I vanliga hus farten, Musca domestica, är en vanlig störning i hemmen. Andra flyger arter ange hus, men Musca domestica är de vanligaste. Även om vanligt oskadlig, hus flugor kommer i kontakt med motbjudande objekt och djur och kan bära sjukdomar att sprida sig till människor.

Platser

Hus flugor har sitt ursprung i Asien men lever nu på alla kontinenter i alla klimat. De tenderar att leva på gårdar och i hemmen, och alltid nära människor eller mänsklig verksamhet. Hus flugor lägger ägg i ruttnande materia, som gödsel. Äggen kläcks larver som livnär sig på ruttnande frågan tills de pupate och bli flugor.

Fysiska egenskaper

Hus flugor är ca 1/4 tum i längd. De har oftast grå och svart färg med mörka ränder på bröstkorgen. De har ibland gula färg på sina sidor.

Hot mot hälsan

Hus flugor biter inte, men de kan utgöra allvarliga hot mot människors hälsa. De gillar att landa på ohälsosamma materia, som djur avfall, sopor och spillt mat. En liten fluga kan föra över en miljon bakterier på sin kropp, bland annat salmonella, E. coli, shigella och Vibrio kommatecken. Bakterier på hus flugor är ibland ansvarar för tyfoidfeber, tuberkulos, diarré, dysenteri och kolera. Det är nödvändigt att kontrollera svår flyga angrepp för att förhindra sjukdomsutbrott. Lyckligtvis för människor, hus flugor inte sprida sjukdomar mycket vanligt.

Livslängd

Hus flugor kan leva i upp till två månader. mer allmänt, bor de drygt två veckor. Det tar en house fluga så lite som åtta dagar utvecklas från ett ägg till vuxen. Flugor mogna snabbast och reproducera mest i varmt väder.

Kontroll

Minska antalet hus flugor genom att hålla området som sanitära som möjligt. Experter på Colorado State University förlängning föreslår som täcker och att ta bort skräp, rengöring upp mat spill och ta bort animaliskt avfall för att göra ett område mindre gästvänligt för flugor.

Rad

I genomsnitt farten inte färdas längre än en mil eller två från där den föddes. Ibland kan dock reser ett hus fly upp till 20 miles.