Hus taket svampen rengöring lösningar

Hus taket svampen rengöring lösningar

Att ta bort mögel, alger och svamp från ditt tak är inte bara om att få det se bättre ut. Att hålla taket fritt från dessa mikroskopiska växter också förlänger livslängden på ditt tak och förhindrar sporer från sprids till andra människors tak och från att andas in av människor och djur. Det finns flera rengöring tekniker och produkter som kan användas för att ta bort dessa organismer från ditt tak.

Historia

Mögel, alger och svamp frodas på att äta ämnen i taket. Kombination med skugga från ett träd eller skugga och vatten i våta bältros eller hög luftfuktighet, sprids dessa organismer snabbt. Över tiden skada rotsystem mikroskopisk, medan växterna själva hålla värme och vatten inuti taket och påskynda vittring. Du kan sluta med en 15-20 år livslängd från ett tak som är berättigad till det senaste i 25 år.

Power tvätt

Många människor och proffs använder power tvätt, som är mycket trycksatt vatten kombinerat med ett rengöringsmedel som sköt från en specialiserad slang och munstycke. Denna metod är snabb och mycket effektiv vid rengöring, men kan skada taket om det görs på för hög för ett tryck, används av någon oerfaren eller gjort på en vinkel uppåt. Lågt tryck, kombinerat med konsekvent, även rörelser från en nedåtriktad vinkel ger de bästa och minst skadliga resultat. Använda för mycket press, bor på en singel för alltför lång eller håller munstycket för nära kan ta bort skyddande tak partiklar. Styra vattnet uppåt eller i sidled vinkel kan tvinga vatten upp under bältros eller försvaga den singel bond, som bidrar till att vattenskador och uppmuntrar läcker.

Manuell rengöring

Manuell rengöring med en borste eller kvast, vatten och rengöringsmedel tar längre tid men ger bättre resultat och är säkrare för taket. Denna metod kräver någon att få upp på taket, som kan vara farligt om det inte görs rätt. De flesta typer av tak, med undantag för asfalt, kan rengöras med vanligt blekmedel och vatten. Svåra fläckar kan kräva trinatriumfosfat läggas till blekmedel blandningen för bästa resultat. Denna rengöring förening kommer att skada känsliga växter. Detta kräver att täckas efter växt lövverket och marken är först genomdränkt med vatten. Växter och marken heller sköljas efteråt.

Blekmedel tekniker

Blekmedel blandningen appliceras med en trädgård spruta och kvar på taket i mer än fem minuter. Lämnar den på längre gör inte det att fungera bättre; det bara skada på taket. Efter skrubber blandningen och sköljer bort det, måste taket torka ordentligt innan du kontrollerar för eventuella återstående svampen. Om någon fortfarande är, kräver taket rengöring igen. Endast nytt ren torr tak, som blekmedel blandningen inte fungerar på en våt tak.

Asfalt tak

Asfalt tak kan inte rengöras med klorin, eftersom kemikalierna som blekmedel reagera med natrium i asfalt och bryta ner taket. Syre blekmedel eller specialiserade rengöringsprodukter bör användas för att rengöra taket istället. Dessa produkter kräver att du lämna dem på taket för en längre period än fem minuter. syre blekmedel, till exempel behöver 20 minuter att arbeta. Lut-baserade eller natriumhydroxid baserade produkter bör undvikas, eftersom dessa är ännu mer skadliga än klorin och skadar även takläggning naglar.