Hur vet jag om min fastighet har en septisk eller avlopp?

Hur vet jag om min fastighet har en septisk eller avlopp?

Om du har precis köpt ett hem, kanske du inte vet om det har en slamavskiljare eller är ansluten till ett avloppssystem. Båda systemen avyttra avloppsvatten från ditt hem, men septisk systemet är en enskild enhet som tillhör du som husägare och är ditt egna ansvar. Ett avloppssystem ägs av kommunallagen och förbinder alla bostäder i ditt område. Avloppssystem är normalt anslutna med gemenskapens system.

Instruktioner

•Inspect din fastighet noggrant. Vissa slamavskiljare, särskilt om du bor i en husvagn, är lätta att upptäcka eftersom de åtföljs av en stor, rektangulär eller cylindriska klump av jorden som täcker fältet avlopp. Om du kan tydligt se en enda, onaturligt utseende hill ganska nära ditt hem, är en septitank sannolikt att vara där.

•Consider platsen för ditt hem. Avloppssystem är inte billiga, och området har att har nog hem att stödja systemets underhåll. Om du är i en underdivision eller upptagen grannskapet, är du förmodligen på ett avloppssystem. Om din är den enda hem eller en av en handfull bostäder på landsbygden där varje egenskap består av flera tunnland, är du mer benägna att ha en septisk system.

•Kontrollera dina räkningar. Avloppssystem är inte gratis, så om ditt hus är kopplad till ett gemenskapssystem för avlopp, du kan förvänta dig att få räkningar från den. Check din skräp eller vatten räkningen för avlopp avgifter om avloppssystemet inte är fakturering självständigt. Du får en faktura för din septitank. Om i tvivel, Ring din lokala avloppet och/eller organ för vatten och be om din adress är ansluten till ett avloppssystem.

• Få en kopia för din fastighet från din kommunstyrelsen. Ritningar, bygglov behövs och fastighetshandlingar för ditt hem kommer att Visa huruvida strukturen har en slamavskiljare eller har någonsin haft en septitank.

Tips & varningar

  • De flesta säljare kommer att berätta om ett hem har en septitank, eftersom septiktankar kräver återkommande underhåll. Om du hade egenskapen tillfrågade, visas septitank på undersökningen.