Hur vet jag om min Central värme och luft måste köldmedium?

En central luftkonditionering (HVAC) använder köldmedium förseglat inuti systemet. Under normal drift, köldmediet återanvänds kontinuerligt och inte bränna bort och rinna. Över tid, slitna tätningar eller pinhole kan läckor utveckla, orsakar köldmedium till läcka och minska systemets prestanda.

Hur fungerar en VVS-System

En VVS är ett slutet system består av en kompressor enhet utanför hemmet; Det är ansluten via kopparrör till en förångare inuti ugnen eller luft handler, och ligger i huset (garage, källare eller vind). Systemet rymmer flera pounds av gasformiga köldmediet. När den aktiveras, platser kompressorn gas under tryck, förvandla det till en kall vätska. Kall flytande köldmediet går sedan genom en serie av vävning kopparrör kallas spolen. Varm luft från hemmet är blåst över kall spolarna och är kyld. Den kylda luften blåses till olika delar av hemmet. Flytande köldmedium i spolarna absorberar värmen från varma hus luften igen vänder gasformiga och skickas tillbaka till kompressorn att starta processen igen.

Kondensation

När kopparrör leverans rören är kylda av köldmedium, skapar de kondens. En liten mängd kan ses nära basen av kompressorn och betydande kondens kan hittas på spolarna ligger i ugnen eller luft handler. Kondens från spolen dräneras via PVC rör på marken nära kompressorn. Detta är en del av normal drift av HVAC enheten. Vätskan är vatten, inte köldmedium, och ingen anledning till oro.

Låga köldmedium tecken

En kontrollampa tecken på låg köldmedium är ansamling av is eller frost på koppar framledningen lämnar kompressorn. Om isen finns på den platsen, är chanserna spolarna är täckt med is också. Fryser vanligtvis är ett tecken på låg köldmedium som trycket sänks och kall flytande köldmedium tenderar att pool vid basen av kompressorn eller fastna i spolarna, orsakar kondens frysa. Om frysning är märkt, Stäng av systemet. Innan du ringer i en professionell, kan du försöka ändra luftfilter om frysning är på grund av ett luftflöde blockering.

Köldmedium läckor

Köldmediet inte läcka eller avdunsta från en VVS-system. Icke desto mindre kan läckor uppstå. En plats att undersöka är trycket beslag ligger vid basen av kompressorn. Armaturerna används för att lägga till eller ta bort köldmedium och innehåller tätningar som kunde bära över tiden. Korrosion av rörledningar inom kompressorn är en annan möjlighet som området är mottagliga för utomhus element. En annan, mer avlägsna, möjlighet är en punktering i koppar leverans eller avkastning rörledningar som går från kompressorn till luft handler/ugnen. I hem där enheterna som installerades medan hem byggdes, finns rören inom väggarna. En spik som drivs in i en vägg att hänga en bild eller ett säkert gips kan punktera rörledningar, skapa en långsam köldmedium läcka.

Ringa en professionell

Köldmedium har en fet känsla till det och en kemisk lukt så använda din näsa och fingrar är ett sätt att leta efter en läcka. Dock tenderar kemiskt att avdunsta snabbt så att inga spår, än färgning, kan vara tillgänglig när du söka efter en läcka. Om du misstänker en läcka ta pensel på en blandning av två delar maträtt tvål och en del vatten över det misstänkta området. Slå på systemet och letar efter bubblor. I slutändan är det bästa sättet att hitta en läcka att kalla en HVAC professionell som kommer att använda en sniffa enhet för att utrota problemområdet. En professionell kan lägga ett tätningsmedel till VVS-system att sätta stopp för små läckor. När förseglade, förlorade köldmediet kan fyllas och systemet drivs normalt.