Hur vet jag om en Pilot ljus är ute

Gasläckor kan vara ett allvarligt hot mot liv och egendom, särskilt när en pilot ljus går ut på en apparat och den har ingen säkerhetsventil för att stänga av gastillförseln. Följande artikel informerar dig om hur du kan berätta om en pilot ljus är ute på en apparat. Om du är osäker eller om det finns en mycket stark lukt av gas. rensa området och använda grannens telefon för att ringa 911.

Instruktioner

•Kontrollera apparatens rattar att se om de automatiskt kommer att avge gas och ljus. om de inte ljus, då vet du att piloten ljuset har gått och du kommer att behöva relight. En "ruttna ägg" lukt oftast medföljer en gasläcka, tack vare en tillsats i gasen att göra människor medvetna om det är en läcka gas själv inte har en lukt.

•Caution kräver att du först stänga av säkerhetsventilen. Kan någon flydda gas att skingra och rensa området omedelbart. Om ingen säkerhetsventil avstängning är beläget. ring 911. Tända en cigarett eller inte ringa några samtal under denna tid som gas antänds med en gnista av statisk elektricitet.

•Return till området efter minst femton minuter att öppna den viktigaste gasen ventil och återuppliva fastställa apparatens pilot ljus. När uppgiften är slutförd, testa varje brännare separat för att säkerställa att apparaten fungerar som den ska.

Tips & varningar

  • Medan gasläcka används kan inte använda telefonen, tända cigaretter eller även kamma håret som någon av dessa åtgärder kan orsaka en gnista av statisk elektricitet eller öppen låga av en match eller ljusare kommer att antända gas...