Hur vet jag om Cold-Pressed nypon olja är äkta?

Hur vet jag om Cold-Pressed nypon olja är äkta?

Rose hip olja kommer från fröna inuti frukterna (hips) som utvecklas i mitten av vilda rosor. Dessa frön skördas från höfterna i höst efter en frost, då tryckte att extrahera oljan, som kan användas som ett botemedel för skadad hud. Processen för kallt-pressning nypon frön används en skruv-driven maskin för att extrahera oljan istället för att använda kemiska lösningsmedel som petroleum-baserade hexan. Att veta om kallpressad nypon olja är äkta är viktigt eftersom det behåller mer nyttiga antioxidanter och essentiella fettsyror än kemiskt extraherad olja.

Instruktioner

•Look på flaskan den rose hip oil kom. Det bör vara blå eller bruna glas, inte tydligt, att begränsa mängden direkt ljus når oljan, som kan göra kvaliteten försämras snabbare eller oljan härsknar.

•Read etiketten noga för ledtrådar. Försök att bestämma där oljan producerats och leta efter några "organiska" uttalanden. Du kan hitta certifierad ekologisk märkning eller ett uttalande på etiketten att produkten är expeller - eller kallpressad. Ingredienserna ska lista 100 procent kallpressad nypon olja. Om du ser kemikalier eller tillsatser, då är oljan nog inte kallpressad.

•Kontrollera instruktionerna på hur till använda och lagra den rose hip oil. Om anvisningarna säger en Öppnad flaska kommer att pågå i mer än 90 dagar, då tillverkaren används kemikalier eller konserveringsmedel, och det kan inte vara äkta kallpressad nypon olja.

• Öppna flaskan och ta en doft. Oljan bör ha en distinkt lukt men inte en söt ros doft. Om du luktar rosor, tillverkaren lagt till doft och oljan är förmodligen inte äkta nypon olja.

•Placera några av olja på en vit yta och titta på färgen. Nypon olja är naturligtvis en rödaktig färgton, även om en kallpressad olja kan vara spända eller förädlas till en klar olja. Om oljan har en rödaktig färg, är det mer sannolikt att vara kallpressad.

•Kontakta tillverkaren att ställa frågor om oljan eller att klargöra andra uttryck på etiketten. Etiketten kan ge kontaktuppgifter som telefonnummer eller webbplats för konsumenter.

Tips & varningar

  • "Naturliga" nypon olja kan inte nödvändigtvis vara kallpressad, så be leverantören om du inte är säker.
  • Rose hip olja kommer att hålla i upp till två år oöppnade i en sval, mörk plats och bara 90 dagar när öppnat.
  • Köp bara en 90-dagars maximal tillförsel av nypon olja på grund av den kort hållbarhetstiden.
  • Testa nypon olja på andra ställen på huden innan du använder den i ansiktet om du har fet hud och drabbas av akne.