Hur vet jag när en Tangerine är mogen

Hur vet jag när en Tangerine är mogen

Tangerine fans har ingen brist på beröm för de små citrusfrukt. "Skal faller av och vad är avslöjade insidan är som barnets tår--små segment, och de är perfekta och ren," är hur odlaren Jim Churchill sammanfattade tangeriner till San Francisco Chronicle. Mandariner, även kallad mandariner, är bland de enklaste citrus att skala, vilket gör dem mindre kladdigt än en apelsin, till exempel. De är också en källa till C-vitamin och fibrer. Tangeriner inte mognar en gång plockade, så att veta vad som kännetecknar en mogen tangerine är nyckeln till att du njuter av den syrliga, saftiga frukten.

Instruktioner

•Look för mandariner som är ljusa orange med mycket få, om några, gröna lappen. All-around orange färgen är vanligen ett tecken frukten hade tid att mogna ordentligt på trädet.

•Squeeze flera tangeriner försiktigt i jämförelse. Plocka de mandariner som känns fyllig och saftig, båda tecken på mognad. Undvika tangeriner som känns ihålig eller torkade eftersom dessa är tecken på att frukten inte fullt mogna på trädet. Använd samma storlek tangeriner för bästa jämförelse.

• Känn huden på tangerin. Det bör vara något lös. Glapp är ett tecken på mognad och ger tangerin sitt rykte som en lätt-till-peel frukt.

•Buy en enda tangerine för ett smak prov. Om det smakar saftiga och söta, är det moget. Återgå till displayen och välj tangeriner som var i närheten eftersom de troligen kom från den samma transporten.

• Undvik alla tangeriner som har bruna fläckar eller mosig mjuka fläckar. Dessa tangeriner är sannolikt övermogna.

Tips & varningar

  • Äter din tangeriner inom två veckor för bäst smak frukt. Kylskåp dem, avslöjade, att avvärja förstöra.
  • Vet skördetid på din tangerine sort om du plocka det från ett träd. Tangerine mognande gånger kan variera vilt. Spåra din specifika sort och plockning vid lämplig tidpunkt kan vara den bästa avgörande faktor.