Hur vet jag när din septitank behöver rengöras

De flesta slamavskiljare behöver pumpas ut om varje tio år. Detta är dock ingen garanti för att du inte behöver din septisk pumpas mycket tidigare än så. Det kan vara ett dyrt underhåll projekt. Du vill inte behöva göra det tills det är nödvändigt men bara hur vet du när det är?

Instruktioner

•Kontrollera att ett blockerat avlopp inte är din brottslingen först. Häll en kopp vit vinäger följt av en generös skaka av bakpulver och sedan te vattenkokare full av kokande vatten varje avloppet i ditt hem. Detta bör få bort många pluggar ditt avlopp kan experimentera.

•Observe ditt badkar tåg och toalett när du låter vatten ur ditt badkar. En nätansluten septitank kommer att leda vattnet till Joller säkerhetskopiera lite antingen i din toalett eller tillbaka till badkaret dränera själv. Din diskbänk kan reagera på samma sätt.

•Ta del av udda toaletten spolar. När du spola din toalett, vatten tillbaka upp i ditt badkar eller på konstiga platser som en uteplats eller uppfart avlopp? Så, är detta ett tecken på en blockerad septitank.

•Wash en massa tvätt och ta del av någon tvål och vatten komma in i toaletten, badkar eller några andra avlopp i ditt hem. Detta är återigen ett symptom på en blockerad septitank.

•Locate din septitank området utanför. En blockerad septitank ger ofta bort en unken lukt och i allvarliga fall, börjar även att backa upp smutsiga septisk avloppsvatten i din trädgård. Detta innebär din septitank har allvarliga frågor och någon måste anropas att rensa ut din septitank rätt bort.

Tips & varningar

  • Använd en enzym behandling speciellt framtagen för uppmuntrande goda bakterier i din slamavskiljare. Detta bidrar till att främja snabbare nedbrytning av avfall därmed förlänga tiden mellan kostsamma septisk rengöringar.
  • Tillåt inte fett gå ner din diskbänk avlopp.
  • Observera att dina barn inte spola träffar ner toalett eller avlopp i ditt hem. Detta kan göra för en snabb septisk fråga som även om de passerar genom systemet, de inte är gjorda att uppdelning som toalett papper.