Hur växterna växer med Cola?

Hur växterna växer med Cola?

Friska plantor kräver användning av gödselmedel att ersätta förlorade näringsämnen i jorden. Medan främst konstgödsel används för detta ändamål, finns det andra gödselmedel alternativ också. Hemgjord gödselmedel är ofta billigare och mycket lättillgängligt, erbjuda en snabb lösning av ingredienser som redan finns runt huset. Coke, är som gödningsmedel, ett av dessa alternativ; men kan det faktiskt skada dina växter istället hjälpa dem.

Fotosyntes

Växter genomgå livsprocesser dagligen som tillåter dem att växa, producera, skapa energi och förvara mat. Fotosyntesen är en av dessa processer. Under fotosyntesen använda växter vatten, koldioxid och solljus för att skapa mataffärer och energi. Växterna måste ta vatten från jorden runt dem och koldioxid och solljus från sin omgivning. Saknas en av dessa ingredienser är viktiga fotosyntesen leder till ett avbrott i processen. Detta leder i sin tur till svag, ohälsosamma växter som dör så småningom om problemet inte är löst.

Kolsyrat vatten

Kolsyrat vatten är tillverkad av destillerat vatten som har koldioxid till, kallas karbonatisering. Processen att kolsyran faktiskt lägger till andra väsentliga växtnäring i vattnet, som syre, kalcium och fosfor. Att lägga till dessa näringsämnen till anläggningens jord förbättrar dess tillväxt och produktion, ökar sin styrka och hjälper det att kämpa mot sjukdomar och skadedjur. Kolsyrat vatten används för att göra koks är proppfulla full av dessa näringsämnen, vilket gör denna särskilda aspekt av koks en idealisk källa till näring för växter. Men förneka andra aspekter av drycken dess näringsämnen fördelar.

Sugar

Växternas rötter är utformade för att ta som mycket rent vatten som möjligt, så snabbt som möjligt, samtidigt som i orenheter långsammare. Socker är erkänd av växter som förorening; Därför är vatten med socker löses i den erkänt så orent. Socker vatten absorberas av växter mycket långsamt, vilket leder till en minskning av vattenintag över tiden. Växterna ta i mindre vatten och börjar torka ut. Socker är huvudingrediens i koks, menande växter inte kan absorbera fukt de behöver från drycken. Dessutom på grund av den resulterande uttorkningen, är fördelarna med kolsyrat vatten förnekas när socker tillsätts.

Ett alternativ

Slätt, rent vatten och erbjuder alla de näringsämnen som dina växter behöver för att överleva, med ingen extra gödsel läggs. Gödselmedel helt enkelt kosttillskott växtens näring och underlättar maximal tillväxt. Kranvatten är tillgänglig och fungerar bra för att återfukta och ger näring åt växterna, men ett ännu bättre alternativ är destillerat vatten. Destillerat vatten är extra-renat att ta bort alla ämnen som växter igen som föroreningar. Destillerat vatten är så ren att växter ska kunna ta i stora mängder vatten i mycket korta perioder.