Hur växer sallad?

Populära gröda

Sallat är en populär grönsak används i sallader. Det finns tre huvudsakliga typer av sallad: huvudsallat, leaf sallat och romansallad eller cos sallad jordbruk tros ha börjat i Persien, omkring 550 f.Kr. Idag är det en populär gröda i USA. Den växer bra i temperaturer mellan 70 och 75 grader F. I nordöstra USA plantera sallad odlare oftast deras sallad under våren för en sommar gröda. Södra och sydvästra bönder växt i höst eller vinter för en våren gröda.

Utsäde och plantor

Vissa kommersiella sallad odlare starta deras sallad grödor genom att plantera frön i fälten. Andra startar sina grödor med plantor som har startats i ett växthus. Plantorna är sedan transplanteras till fälten. Vissa områden av landet växer deras sallad helt i ett växthus, som skyddar grönsaken från kylan och möjliggör en längre växtsäsong.

Skörd

Den ätliga delen av salladen växer ovan jord. Utvinningen av sallad, avskurna arbetarna huvudet ovanför smutsa. De skördas normalt när bladen på salladen har nått önskad storlek.

Odlingsförhållanden

Sallat bör planteras i full sol för våren och hösten, och i partiell skugga för den hetaste delen av sommaren. Den idealiska marken för sallat har ett pH på 6.0 till 7,0. Plantor som är mellan 2 till 3 inches tall är redo att planteras, som tillhandahåller natt temperaturen inte sjunker under 25 grader F.

Tid att mogna

Beroende på vilken typ av sallad tar det ca 40 till 80 dagar för att mogna. Det är en relativt lätt gröda att växa, och oanvända sallad frön kommer att pågå i ca 6 år. 10-fots rad bör ge ca 5-10 kg.

Samla in frön

Sallad frön kan samlas in från en befintlig gröda, men är svårare att samla in än andra grönsaksfrön. Gör en sallad anläggningen att producera en utsäde stjälk. Det kommer att plumb och blomma, som liknar en maskros. Samla in frön från vetet, och använda fingrarna för att separera frön.