Hur växer ett körsbärsträd?

Introduktion

Körsbärsträd växer i områden som har kalla vintrar. Medan de kommer att växa i andra zoner, kommer du inte få en god skörd av frukt---träd behov kalla tiden under dess dvala för produktion av frukt. När körsbärsträdet börjar producera frukt, täcka den med ett nät för att hålla fåglar från att äta din skörd. Det tar ett körsbärsträd två år för att producera frukt. Var försiktig när beskärning att inte beskära de sporrar som producerar körsbär.

Körsbärsträd kan köpas live eller i vilande form från plantskolor. Inte alla sorter kommer att producera ett frö som kommer att växa. För dessa varianter för att få ett körsbärsträd började, kommer att du behöva ympa eller starta den från en stam spets. De flesta sorter behöver en pollinerare, så du kommer att plantera två körsbärsträd för dem att producera frukt, såvida de inte är en av de nya, söta sorter som Stella eller älskling. Om du planterar mer än ett körsbärsträd, space träden 18 fot isär.

Plantera en krukväxt körsbärsträd

Gräva en plantering hål två gånger storleken av jordklumpen och så djupt som jorden i behållaren. Vertikalskär sidorna av plantering hålet med en grep eller spade. Om du måste använda ändrade marken, Använd inte mer än 50 procent ändrad jord. Center körsbärsträdet i plantering hål och återfyllning med jord. Bygga en vattning ring med jord i ytterkanten av plantering hålet. Vattning ringen hjälper till att leda vatten till utanför rötterna av träd. Kompost körsbärsträdet med minst 3 inches av kompost eller pulvriserade bark. Vatten trädet djupt.

Plantera en Balled och Burlapped Cherry Tree

Plantera en balled och burlapped körsbärsträd följer samma process som plantera ett körsbärsträd från en behållare. Den enda skillnaden är att du måste ta bort säckväv från körsbärsträdet om det är syntetiska. Om säckväv är organiska, lämna säckväv på trädet och efter centrering i plantering hålet, ta bort några häftklamrar eller band håller säckväv på trädet och vik säckväv ned i hålet så att den är helt täckt med jord när du återfyllning.

Plantera ett Bare-Root körsbärsträd

Om du beställt körsbärsträdet från Internet, är chansen att du fått ett bare-root träd. Plantera trädet bare-root som du skulle en levande container växt, förutom Blötlägg kala rötterna i vatten i åtta timmar först. Bare-roten trädet är i dess vilande tillstånd, och rötterna måste vara ordentligt släckt innan plantering.

Gödsling och vattning körsbärsträdet

Träd behöver inte en massa gödselmedel. Du kan befrukta körsbärsträdet vart tredje år. Eftersom du kommer att äta skörden, är det bättre att gödsla med en organisk gödsel, till exempel fisk emulsion. Läs alltid anvisningarna på gödselmedel paketet, eftersom olika märken har olika styrkor.

Vatten körsbärsträdet med minst en tum vatten per vecka. Vatten alltid djupt, som frekventerar, grunt vattning främjar grunda rötter och inte ger trädet rätt mängd fukt och näringsämnen.