Hur växer en växt från ett frö?

Hur växer en växt från ett frö?

Fröna är kompakt, vattentät och packad med genetisk information. Utsäde utveckling var en ny revolutionerande metod för att skydda och överföra genetiskt material i växtvärlden. Innan frön, växter förlitade sig på utsatta sporer för förökning. Fröna håller all känslig information i ett tufft paket som kan överleva i år väntar de rätta förutsättningarna att starta ny tillväxt.

Blommor och pollinatörer

Blommor locka pollinatörer att överför genetisk information mellan två växter eller mellan två delar av samma planta. När pollineras, producera blommorna frön. Ett frö innehåller all information som krävs för att producera en ny anläggning. Utsäde pälsen är tufft och vatten tätt för att skydda det genetiska materialet. Fröna innehåller också näringsämnen som krävs för att ge näring åt den växande plantan tills det börjar att dra näringsämnen från solen och jorden.

Utsäde och utsäde dvala

Frön kan låg vilande i jorden i månader eller år väntar rätt kombination av markens temperatur, ljus och fukt. När förutsättningarna är de rätta, utsäde pälsen mjukar upp och absorberar fukt. Fukten stimulerar grobarhet och en ny anläggning är på väg. Frön utveckla alla typer av motstånd för att överleva från en säsong till en annan. De flesta frön från kallt klimat kräver en period av frysning, ofta varar i flera månader, de tidigare gror. Andra frön måste brännas, indränkt, rötas eller skadats innan de gror.

Tidiga frö utveckling

Som utveckla fröet växer, använder näringsämnena i utsäde. Plantan producerar små rötter. Som den utvecklas, växer den vertikalt tills det bryter igenom utsäde pälsen. Utsädet har att hålla driver genom marken att nå ljuset, beroende på hur djupt det är planterad. Det är viktigt att plantera djup. Om planteras för djupt och plantan kommer avgaserna sin energi innan den når utomhus. I allmänhet, är diametern av utsäde en bra indikation på hur djupt att plantera den. Till exempel ett frö med en ¼-tums diameter 1/4 tum under jorden.

Start frön

Det första steget till växande en växt från ett frö är att bestämma hur man kan bryta dvala. Metoderna varierar kraftigt från perioder av frysning till arkivering ytan, slipa utsädet eller blötläggs i vatten eller syra. Dessa processer kallas stratifiering. Vissa frön gror omedelbart utan särskild behandling. Nästa steg är att få jord medlet rätt. Trädgårdsjord eller unsterilized kompost kan sänka fröet grobarhet priser genom att införa mikrober till miljön. En steril blandning av torv, sand och vermikulit ger fröet med stöd, bra fukt retention och en steril uppväxtmiljö.