Hur växer en lila Bush?

Villkor

Medan väder villkor påverka hur länge ljuslila blommor kvar i blom, är en lila bush i grunden en lättskött växt som kan pågå i många år om rätt vård. Buskar tenderar att trivs bäst i jord där det finns tillräcklig vattenavrinning. Lila buskar växer på en kulle eller där marken är något förhöjd verkar gör bäst. Eftersom rötterna av anläggningen att köra djupa, syrener inte blomstra om jorden runt dem blir alltför våt och fuktig. I själva verket är syrener rejäl nog att överleva perioder av extremt torrt väder om du hålla marken runt dem fuktiga. Samling i högar kompost runt basen av växten är ett sätt att hjälpa jorden behålla fukt.

Syrener kan växa i bara om någon typ av jord som pH är något basiskt. Buskarna bör befruktas tidigt på våren och sedan igen omedelbart efter Blom har dött. Vara försiktig inte till overfertilize, och använda ett gödselmedel som innehåller mycket fosfor istället för kväve. Även om kväveinnehållet vanligtvis finns i grundläggande gräsmatta gödningsmedel kan göra bladen av en lila växt grönare, är bush inte troligt att blomma. När lila buskar kommer i blom, längre blommorna om vädret håller sig sval och torr.

Beskärning

När ett lila träd växer längre och bushier, börjar det producera färre blommor. Buskarna bör beskäras varje år. men kan hur du beskär bestämma antalet blommor som kommer att blomma nästa år. Beskär aldrig en lila bush tidigt på våren, såvida du inte vill ha blommor det året. På samma sätt beskära inte buskar i slutet av sommaren eller i höst, eller du kanske inte får några blommor nästa år heller. En allmän tumregel att följa är inte att göra någon beskärning efter den första veckan i augusti. I stället alltid beskära lila buskar inom en vecka eller två efter blommorna dö, eftersom det är när nya knoppar börjar bildas.

Börja med att skära av de döda blommorna. Beskärning stjälkar tillbaka till en lövnod håller frön bildas så att friska blommor kommer att blomma året efter. När en buske blir för stora, tunna ut det genom att ta bort en tredjedel av den gamla tillväxten. Skär stora grenar på marken varje år i 3 år att främja ny tillväxt ut från basen. Vissa sorter av lila växa 6 till 8 fot, men andra kan nå en höjd av 30 fot om inte höll skära tillbaka. Använda clippers snarare än häcksaxar för att trimma tillbaka busken när blommorna har blommande. Trim större stammar från inuti stammen så att solen i och mer luft att cirkulera. Avskurna nya skott på marken men lämna några unga skott. Putsa upp i bush att se lätt rundade, men var försiktig hur mycket du trimma. Om du klipper för mycket av toppen, kan du inte ha blommor nästa vår.

Omplantering

Tidigt på våren när lila är vilande är den bästa tiden att plantera nya skott eller transplantera en buske. Lila buskar kan också transplanteras på hösten när löven har släppt. Mitten av juni tenderar att vara en bra tid på året för plantering syrener, eftersom de har en bättre chans att överleva om vädret inte är för varmt. Välj en plats där marken kan dräneras på ett tillfredsställande sätt och anläggningen kommer att få massor av solljus. Syrener behöver massor av sol för att blomma; buskarna bör därför inte planteras i skuggiga områden. Gräva ut flera små skott från basen av en lila buske. Välj unga skott som är 1 eller 2 fot lång. Försöka få några roten tillsammans med skotten. Lägga till kompost i jorden innan omplantering. Plantera flera skott tillsammans i ett hål. Nya skott ta brukar 2-3 år till roten, så det kan vara 3 eller 4 år innan en ung planta utvecklas tillräckligt för att börja producera blommor.

Om du transplantera en mogen lila buske, gräva hålet djupt och brett. Få så mycket av en rotklump som du kan hantera flyttar. Mer rot kan du få, desto större chans att bush kommer att överleva. Gräv nya hålet minst två gånger bredden på rötterna. Sätt några kompost i hålet innan du ger dig i anläggningen. Försök inte att störa eller bryta smuts från runt rötterna. Efter att placera bushen i marken, avsluta genom att fylla i hålet med trädgårdsjord och mer kompost. Komposten tillför näringsämnen till växten, särskilt om vädret blir torr. Pack smutsen ner fast runt busken. Hålla marken fuktad men inte för blöt i minst 4 veckor eller tills rötterna kan ta håll igen.