Hur unclog fontän slangar

Små fontäner avsedd för användning i och runt bostäder omfattar modeller tillverkade av dekorativa konkreta former eller bambu. Det vatten som rinner genom de fontän pumparna genom en slang via en pump. Över tiden, kan lime skalan uppbyggd täppa till vatten slangen och flödet av vatten. Hjälper det för att ha viss förståelse för din fontän och hur du kommer åt pumpen och slangen så att du kan få tillgång till täppa och ta bort den.

Instruktioner

•Vrid av den elektriska kretsen som styr fontänen och dränera vatten från fontänen.

•Koppla bort gummi slangen från pumptrycket. I de flesta fall slangen drar helt enkelt av pumptrycket men i andra fall måste du lossa en bandet klämma med en Phillips eller platt-head skruvmejsel innan du kan dra slangen av pumptrycket. Om du har problem att lokalisera pumpen, spåra elektriska sladden för pumpen från utloppet där det går in i fontänen. Pumpen är oftast svart och relativt fyrkantiga.

•Säker luft slang från din kompressor till slutet av slangen med silvertejp. Detta skapar en tätning mellan luftslangen och vatten slangen.

•Använd 15 till 30 pounds per kvadrattum av luft att luftslangen. Som en försiktighet, inte stå framför eller låta någon annan stå framför det område där vattnet kommer ur fontänen ifall täppa är fast.

•Öka luftflödet tills luften flödar fritt genom vatten slangen.

•Vrid av luftkompressor och ta bort silvertejp från slangen. Tillbaka slangen till vattenpumpen och fylla fontänen med vatten.