Hur tvätta Rayon acetat gardiner

Hur tvätta Rayon acetat gardiner

Draperingar arten av rayon är ofta ihop med en silkeslen glans av acetat att göra tyg som kan göras till gardiner. Medan gardiner är ofta inte i behov av tvätt, finns det tillfällen när du vill tvätta dem för att ta bort fläckar, damm och annan smuts. Blandningen av rayon och acetat ska hanteras försiktigt som båda material mjuknar och blir svagare när de är våta. Konsultera tyg etikett sydda på gardinen till se om Kemtvätt rekommenderas för bästa resultat.

Instruktioner

• Fyll badkaret halvfull med ljummet till kallt vatten, lägga i en fjärdedel kopp flytande tvättmedel i vattnet. Lägre gardinen i vattnet tills det är fullständigt dränka.

• Tryck gardinen ner i vattnet med händerna längs olika områden för att tvinga rengöringsmedel SÅPLÖDDER i gardinen jämnt samtidigt som den ger ljus agitation. Fem minuter av tryck försiktigt bör räcka.

•Dränera i tvålvatten och fylla badkaret med rent ljummet att kyla vatten. Skölj det material med samma driftigt metod som du gjorde tvätt. Dränera sköljvattnet. Pressa tyget för att ta bort överflödigt vatten, men inte vrida eller twist.

•Häng gardinen längs en tvättlina utomhus eller hemma att droppa torr tills det är mestadels fuktigt.

•Spread fuktig gardinen med framsidan av tyget nedåt över strykbrädan. Placera en tunn handduk över ett område i taget och järn över handduken med en måttligt varma strykjärn. Flytta handduken och fortsätt att trycka på gardinen tills den är helt torr.

Tips & varningar

  • Om Skötselråd tag på dina gardiner stater "torr endast", så försök inte till hands tvätta dina gardiner som de kunde krympa, köra färgämne eller snedvrida formen av materialet genom att bli blöt.