Hur tvätta mollskinn klädsel

Mollskinn möbeltyg ger ett lyxigt utseende som liknar mocka, samtidigt som den ger extra hållbarhet till lägre priser. Mollskinn tyg, utvecklades i början av 1800-talet är en tätt vävd blandning av bomull och linne fibrer som används i allt från hållbara, vind-bevis ytterkläder till klädsel som täcker. När används i möbler, draperier och annan heminredning behandlingar, kan mollskinn tyger stödja ett brett utbud av stilar, från klassisk elegans till samtida. Regelbunden skötsel och rengöring kan hjälpa till att förlänga livslängden på din dyrbara mollskinn möbler beläggningar.

Instruktioner

•Ta bort ludd, damm och sällskapsdjur hår med en luddfri borste eller roller. Produkter som Gonzo sällskapsdjur hår lyftare svamp eller 3 M Scotch päls Fighter Hair Remover kan också användas för att hålla din mollskinn klädsel gratis av sällskapsdjur hår.

•Känn någon klädsel cleaner att du planerar att använda på en skrot pjäs av mollskinn tyget, om du hade reupholstered möbler eller på en osynlig del av möbler, som inuti en veck, innan högtryckstvätten för möblerna. Detta gör att du kan märka om renare på något sätt skadar färgen på tyget.

•Wash alla flyttbara kasta örngott, arm täcker eller draperier av mollskinn i tvättmaskinen. Använd en känslig miljö, kallt vatten och en specialitet tyg tvättmedel som Woolite. Rad eller lufttorkning är att föredra, eftersom värmen från en torktumlare kan orsaka blekning och försämring av tyget över tiden.

•Tryck på kudde överdrag eller draperier på fel sida av tyget med en låg värme inställning. Du kan använda en pressning trasa eller handduk för extra skydd.

•Blot spill omedelbart med en vit trasa eller pappershandduk. Gnid inte spill i tyget, eftersom detta kan orsaka fläckar att ställa in. När du har blotted spill, tillämpa klädsel-safe renare till området och följ anvisningarna för att helt ta bort alla återstående rester produkt.

•Utilize klädsel cleaner för att ge din mollskinn klädsel en grundlig rengöring minst två gånger per år. Följ tillverkarens anvisningar för tillämpning och användning. När du har rengjort möblerna, låt det torka ordentligt innan återuppta användning.

Tips & varningar

  • Om du inte ta bort spill eller fläckar eller att få din mollskinn klädsel helt ren, du kanske vill överväga att ha artikeln professionellt rengjorda.
  • Använder arm täcker för stolar och soffor för att skydda mollskinn tyget från slitage och nedsmutsning.
  • Soffa och stol dynor kanske har dragkedjor, är de inte avsedda för regelbunden borttagning. Om du tar bort den kuddfodral, tvätta och torka med yttersta försiktighet för att undvika eventuella krympning som kommer att hindra dem från att vara reapplied ordentligt.