Hur tvätta linne tyg

Hur tvätta linne tyg

Linne är ett mycket använt tyg och en av de äldsta i världen. Linne kommer från lin växt. Det används för att göra gardiner och andra hushållsapparater tillbehör. Linne används också för skjortor, klänningar och andra poster av kläder. Det är uppskattad för sin styrka, att det är två till tre gånger starkare än bomull. Linne är relativt motståndskraftigt mot fläckar. En av dess mest attraktiva egenskaper är dess svalka. Linne är ganska lätt att ta hand om och tvätta framgångsrikt.

Instruktioner

•Separat linnet i en färgad och en vit avsnitt. Kolla på etiketterna. Njut av varje nytt linne i ljummet vatten innan första tvätten. Använd en lämplig blekmedel-fri-fläckborttagningsmedel på någon märkbar fläckar, följa instruktionerna noggrant. Handtvätt någon särskilt känsliga objekt, med tvålflingor. Torr dessa känsliga objekt platt, på en skyddande yta.

•Wash vita linne första. Ställ in tvättmaskin cykeln på kylan. Bara hälften Fyll tvättmaskinen. Tillsätt perborate, optiskt vitmedel gratis tvättmedel till det lämpliga facket av maskinen.

•Straighten tyger innan för att torka, utanför om möjligt, Undvik direkt solljus som kan bleka tyget. Torktumla ej dina sängkläder och textilier. Stryk tygerna medan fortfarande fuktig. Vissa linnetyger bör inte vara strukna. Kontrollera alltid etiketten innan strykning. Använd ett varmt strykjärn på dukar och servetter. Det bör inte vara nödvändigt att stärkelse dem, men du kan göra detta, om du önskar.

Tips & varningar

  • Använd mycket vatten om du är handtvätt särskilt känsliga objekt som detta kommer att skydda dem. Behandla eventuella röda-vin fläckar, genom bevattning med salt, och sedan skölja ordentligt med kallt vatten.