Hur tvätta handdukar i hårt vatten

Hårt vatten är vatten som innehåller höga halter av mineraler. När vattnet avdunstar, lämnar det bakom mineralfyndigheter, vilket kan göra en yta utseende smutsiga. Detta gäller om den tvätt som du rengör med hårt vatten. Vattnet kommer att skölja tvätt-och rengöringsmedel återstoden, men kommer att lämna en mineral rester. Mineralerna i hårt vatten också förhindra att tvål löddrande ordentligt och inte kan få handdukar så rena som möjligt.

Instruktioner

•Justera tvättmaskinen så att det fyller med de hetaste vatten möjligt för dina kläder och din maskin. Detta kommer att hjälpa ditt tvättmedel arbete mer effektivt.

•Använd tvätt tvättmedel snarare än tvätt tvål som tvätt tvål kommer att reagera med hårt vatten att bilda en tvål avskum som kan förvandla handdukar grå.

•Lägg till rätt mängd tvättmedel som hårt vatten enligt tillverkarens instruktioner. De flesta tillverkare kommer att rekommendera en viss att använda om du har hårt vatten. Om inte, Lägg till ungefärligt en extra 2 msk tvättmedel. Hårt vatten kommer att tvättmedel fungerar effektivt så att du kommer att behöva använda mer tvättmedel för att få handdukar rena.

•Stäng tvätt maskin locket och tvätta handdukarna som vanligt.

•Torr handdukar som du normalt skulle av antingen sätta dem i en torktumlare eller hänga dem och låta dem luft torka.

Tips & varningar

  • Undvika problem i hårt vatten genom att installera en AVHÄRDARE i ditt hem. Vattenavhärdare skyddar också dina rör och andra hem ytor från hårt vatten inlåning och accelererade korrosion.