Hur tråd en 4-växlad fläktmotor

Hur tråd en 4-växlad fläktmotor

En 4-växlad fläktmotor är en vanligt förekommande inom VVS (värme, ventilation och luftkonditionering). Dessa fläkt motorer används i elvärme ugnar och vissa luftkonditioneringsaggregat. Dessa motorer använder flera interna spolar för att ge flera fläkthastigheter. Det är därför dessa enheter har många sladdar. Det finns en gemensam tråd som alla spolarna dela och sedan finns det enskilda varma trådarna. Vitalisera den gemensamma tråden och en av de enskilda kablarna och motorn kommer att fungera med en viss hastighet. Om du väljer en annan enskild tråd, kommer att ändra hastigheten.

Instruktioner

•Shut av strömmen till VVS enheten på panelen huvudströmmen. Kontrollera tillverkarens kabeldragning manual för att kontrollera fläkt motor ledningar konfiguration och vilken storlek control switch ska användas med den. Leta upp svarta och vita kablarna som kommer att leverera ström till motorn.

•Anslut den vita kabeln till gemensam tråd på motorn. Fäst den med plast twist lock. Anslut den svarta heta kabeln till den heta terminalen av varvtalsregulator. Använd instruktionerna som kommer med varvtalsregulator att identifiera hastighet terminaler 1 till 4.

•Anslut hastighet terminal 1 till låg hastighet binda av motorn. Anslut hastighet terminal 2 till medellång låg hastighet binda av motorn. Anslut hastighet terminal 3 till medellång hög hastighet tråd och Anslut hastighet terminal 4 till hög hastighet binda av motorn. Täcka alla skarvar med plast twist lock. Vissa motorer har två höghastighets kablar som är anslutna tillsammans med en kondensator. Anslut endast till en av de två kablarna i hög hastighet.

•Vrid kraften tillbaka på och testa motorn genom att vrida på den och tar den genom alla fyra hastigheter.