Hur tråd en 15 Amp 220 volts uttag

En 220-volts krets levererar två gånger spänningen av en standard. Hålen i kärlet som stiften på pluggar av apparater du använder i dessa kretsar, har konfigurerats annorlunda så att du kan identifiera dem. Kärlet för en 15-amp 220-volts krets ser nästan samma som för en standard 110-volts jordad krets, förutom att flat stiften är horisontella i stället för lodrätt. Du behöver två heta ledningar att driva den, så om kretsen redan är installerat, se den vita kabeln hot och Anslut den till en separat brytare.

Instruktioner

•Vrid av strömmen till kretsen genom att stänga brytaren på panelen.

•Koppla bort gamla 110-volts kärlet, om sådan finns. Ta bort locket utlopp, skruva loss kärlet från rutan elektriska och koppla trådarna genom att lossa skruvarna med en skruvmejsel. Om trådarna införas i hålen bakom skruvarna, klipp dem med avbitare. Strip ½-tums av ändarna på de svarta och vita kablarna med en wire strippa.

•Förbered krets ledningar om ett utlopp inte redan är ansluten till kretsen, genom att ta bort mantlar från kabeln med en mattkniv och strippning ½-tums av isolering från de svarta och vita kablarna.

•Anslut svartvit ledningar till de två mässing terminalerna på utloppet. Linda byråkrati runt den vita kabeln att betyda att det är nu en het tråd. Anslut jordledaren till marken terminal. Tryck in trådarna i rutan elektriska, skruva fast uttaget till boxen och skruv på täckplåten.

•Vrid av viktigaste brytaren på panelen och bända bort kretsbrytaren som kontrollerar kretsen. Ta bort den svarta kabeln genom att skruva loss släpandet och dra det ut. Ta bort den vita kabeln från klacken som den är ansluten till neutral buss på panelen och Linda byråkrati runt den. Var försiktig när du arbetar i panelen. Använda verktyg för isolerade och rör inte mässing eller koppar buss barer. De är heta och kan leverera en dödlig chock.

•Anslut svartvit (nu röd) ledningar till separata terminaler på en dubbel-gänget 15-amp circuit breaker. Inaktivera växlarna och nafsa till brytaren till panelen var som helst två angränsande platser finns tillgängliga. Identifiera den nya kretsen på omslaget av panelen och flip växlar tillbaka på.

Tips & varningar

  • Eftersom brytaren för kretsen är beräknat för 15 ampere, kan du använda 14-gauge tråd. Det är en bra idé, men att använda 12-gauge tråd, som är tjockare och mindre risk för överhettning.
  • Det är farligt att arbeta inuti en elektriska panelen om makten att det har stängts av. Stänga av den huvudsakliga brytaren gör inte detta. Om du inte känner dig säker nog att göra anslutningar på panelen, tveka inte att ringa en elektriker.