Hur torka en undertaket som du av misstag blöt

En standard undertaket består av fiber brickor i ett rutnät som är installerad på det ursprungliga taket. Om fiber brickor av misstag bli blöt, måste du ta stor försiktighet när du torkar dem. Brickor kan lätt dela upp när de är våta, och är också föremål för mögeltillväxt. Brickor kan tänja eftersom de torkar om inga åtgärder vidtas för att torka dem ordentligt. Du kan torka dina takplattor ordentligt om du följer det korrekta förfarandet.

Instruktioner

•Ta bort drabbade taket kakel från nätet. Försiktigt trycka kakel ovanför rutnätet och vända den. Skjut kakel genom nätet vertikalt. Kakel är mer mottagliga för att brytas när det är vått, så var mycket försiktig.

•Täcka en hård och plan yta med plast och lay kakel på den. Detta kommer att säkerställa att som kakel torkar, inte kommer det varp.

•Torr kakel, med hjälp av en hårtork. Att hålla håret torktumlare ca 6 inches från ytan av kakel. Flytta hårtorken fram och tillbaka över ytan av kakel tills den är torr. Vänd på kakel och torka den andra sidan om det också är vått. Torkning kakel med en hårtork kommer att torka den snabbare än lufttorkning och hjälper till att förhindra mögeltillväxt.

•Spray blekmedel lätt över ytan av kakel att döda eventuella mögelsporer som kan finnas i kakel.

•Sätt kakel vertikalt genom rymden i rutnätet. Platta ut kakel som det rensar nätet. Placera brickan så att dess längd och bredd matchar utrymmet i rutnätet. Sätta kakel så det vilar på läppen i rutnätet.