Hur till Top cederträd ordentligt

Hur till Top cederträd ordentligt

Din vackra ceder träd behöver vissa sprucing upp, och du är en gör det själv kung eller drottning, är redo att ta itu med detta projekt utan omsvep. Men innan du gå greppa din häcksaxar och shimmy upp din ceder, ta en paus för att se till att du gör det korrekt. Cedars kan vara svårt att forma, särskilt om du planerar att toppning trädet (lyfter höjd från trädet). Om gjort fel, grenarna på dina ceder kan växa tillbaka sparsamt eller t.o.m. inte alls, således förstöra din vackra träd. Så göra säker du toppa din ceder på rätt sätt.

Instruktioner

•Bestäm vilken typ av ceder träd du har, eftersom detta kommer att påverka hur du fylla ditt träd. Troligtvis har du en pyramidal ceder, columnar ceder eller en globe ceder. Globe cedars har svårt att växa tillbaka, så innan du börjar toppning, se till att de har blivit större än vad du skulle vilja att de ska vara. Se till att du sedan skära din globe cedars endast till storleken du vill ha dem och inte alla mindre, eftersom trädet inte kan fylla på sätt eller växa upp till storlek du hade hoppats.

•Prune din ceder under våren, innan det har haft en chans att skapa ny tillväxt. Se till att inte ta för mycket gröna av de yttre grenarna, dock så att den har en chans att återbefolka och inte bo kala.

•Prune trädet toppar mer än 1/4 tum från trädets höjd för pyramidal och columnar cedrar. Kontrollera att du toppning grenar som ingår i huvudstammen. Om toppning din ceder mer än 1/4 tum, se till att placera de översta grenarna i upprätt läge så att cederträet kommer att kunna fylla i sig själv igen.

•Maintain din toppad cedar tree av beskärning din cedar en till tre gånger per år under mitten av juni till mitten av juli. Om du skär efter detta, förstör du nästa års tillväxt, eftersom knopparna har redan börjat form. Ta bort de bruna bladen, men ta inte bort för många av de gröna bladen. Detta kommer att hålla ditt träd formad och från att växa alltför lång.