Hur till stryka med hemgjord stärkelse

Med hjälp av spray stärkelse när du stryka din tvätt hjälper till att göra processen enklare och det gör kläderna ser skarpa och rena. Hemgjord stärkelse är billig, helt naturliga och det fungerar precis lika bra som kommersiella tvätt stärkelse. Dessutom, när du gör hemlagad stärkelse för strykning kan du bestämma hur tungt stärkta kommer att dina kläder vara genom att ändra formeln. Bäst av allt, redan du förmodligen de saker du behöver att göra hemlagad stärkelse runt ditt hus.

Instruktioner

•Mix 2 koppar varmt vatten och 1 msk majsstärkelse i en tom sprayflaska. Skaka flaskan tills majsstärkelse löser sig helt i vattnet. Om du gillar dina kläder styvare, eller behöver en tung stärkelse för kragar och manschetter lägga till ett ytterligare 1 tsk majsstärkelse i din formel.

•Vrid din stryka på och Ställ in den på lämplig värme inställningen för artikeln kommer du att arbeta på.

•Vrid den artikel du Strykningsservice inifrån och ut. Ordna artikeln på strykbrädan så det område som du kommer att strykning är platt. Som du stryka kommer du flytta objektet så att du arbeta dig runt till strykning hela objektet.

•Shake flaska hemgjord spray stärkelse väl före varje användning. Håll flaskan på en vinkel ca 6 till 10 inches från den artikel du är Strykningsservice och lätt dimma objektet med stärkelse. Använda mer stärkelse på kragarna och manschetterna så de håller formen.

•Håll artikeln du Strykningsservice spända med ena handen. Använd din andra hand glider järn över objektet med korta linjer. Hålla Strykningsservice varje avsnitt tills du inte längre hör sizzle från spray stärkelse. Detta säkerställer att du har torkat alla stärkelsen så du inte har en rester eller uppbyggnaden kvar. Efter du har lösts artikeln helt även om det är inifrån och ut, slå den tillbaka på rätt sätt och kontrollera om några ställen måste åter strukna och stärkta medan de är höger ut.

•Tillåt järn svalna. Torka med en ren fuktig trasa för att ta bort alla stärkelse rester. Förvara alla oanvända hemlagad stärkelse i kylskåpet. Före varje användning, låt stärkelse att värma till rumstemperatur och skaka väl så stärkelsen löses upp i vattnet.

Tips & varningar

  • Innan du järn, alltid kontrollera vård etiketten för artikeln för särskilda instruktioner.