Hur till stryka en vinge krage frackskjorta

Hur till stryka en vinge krage frackskjorta

Wing krage frackskjorta har liten, stående "poäng" som sträcker sig horisontellt. Det har gjort att bäras med mäns slips kväll klädsel och gjordes populär av advokater i England och Kanada decennier sedan. Även om det fanns en period på 1970-talet när vingen krage tröjor kom i alla tänkbara färger, särskilt Pastell färger, de är traditionellt vitt. Eftersom de människor som bär vingar kragar regelbundet för sociala tillställningar sannolikt har dem professionellt kemtvättas och tryckte, är de som väljer att järn en skjorta sannolikt manliga medlemmar i high school eller college körer, band och andra högpresterande grupper.

Instruktioner

•Ställ upp strykbrädan. För en vänsterhänt person, slut den avsmalnande i styrelsen till höger. Avsmalnande slutet är till vänster för en högerhänt person.

•Fyll järnet med destillerat eller filtrerat vatten till raden "fyllning" anges på järnet. Ställa in värmen till rätt inställning utifrån halten tyget i skjortan. Till exempel klarar en bomullsskjorta en varmare miljö, medan syntetiska tyger kräver en svalare miljö. Använda steam om tröjan kommer att hantera de varmare inställningarna.

•Lay kragen på skjortan över strykbrädan avsmalnande ände. Järn på baksidan av kragen. Undvika Strykningsservice vingspetsarna såvida de vissnat. De flesta wing kragen shirts är skapat för att förvara styvheten i kragen.

•Lay första ärmen på strykbrädan. Placera hylsan sömmen längst och släta tyget. Tryck på hylsan på plats, med hjälp av järnet. Skapa ett veck på toppen av ärmen. Om hylsan uppfyller manschetten, hittar du vanligtvis två veck. Stryker dem platt för att skapa skarpa veck. Stryka över manschetten lätt, efter behov. Vänd på ärmen och tryck ut alla rynkor du oavsiktligt skapat. Upprepa detta steg för motsatt ärmen.

•Sätt skjortan på den smala änden av styrelsen. Se till att strykbrädan sträcker sig in i hylsan så att oket av skjortan (området mellan ärmar och krage som går över ryggen) är smidigt på strykbrädan. Se till att kragen står rakt. Järn OK tills den är slät. Upprepa för den motsatta sidan.

•Ta bort tröjan och flytta det i avsmalnande änden så att ena sidan av framsidan är i placera på strykbrädan. Se till att den avsmalnande änden sträcker sig något i hylsan att dra tyget platt. Wing kragen shirts har i allmänhet en rad små veck längs framsidan. Stryka över vecken och tryck in dem i veck. Använd punkten av stryka trycka mellan knapparna.

•Vrid skjortan runt bordet, strykjärn och ena sidan av ryggen och sedan den andra. Placera den smala änden av styrelsen något i hylsan att hålla tyget stram och lätt att järn. Rotera runt till framsidan av tröjan som du inte har ännu strukna och tryck över vecken på den sidan av skjortan.

Tips & varningar

  • Om krage av bevingade krage shirt wilts, spray kragen — särskilt vingar – med en tung Rock spray stärkelse innan strykning.
  • Tryck i varje söm så att skjortan är helt slät. Stoppa i sömmarna lämnar en rynkig linje.
  • För tuff rynkor, spraya skjortan med en dimma vatten innan strykning, även när du använder funktionen ånga.
  • Alltid järn i riktning mot veck. Använd inte en back-och-tillbaka rörelse över vecken.
  • Med hårt vatten skapar för mycket järn som kan leda till färgade kläder.
  • Fyll inte stryka förbi raden maximal "fyllning". Detta kan leda till vattenfläckar som du järn och möjliga brännhet.