Hur till stryka en sidenblus

Silke är en av de mest lyxiga tyger som någonsin gjorts, och känns som gudomliga på huden som det ser ut på kroppen. Ta hand om en sidenblus tyvärr mycket svårare som din standard tvätt. Om du burit din favorit sidenblus, rynkor och allt, av rädsla för att bränna ett hål genom de dyrbara trådarna, kan några tips hjälpa.

Instruktioner

•Iron en sidenblus medan tyget är fuktigt. Du kan stryka efter hand tvättning, försiktigt vrida ut allt överflödigt vatten eller helt enkelt använda en sprayflaska för att hålla tyget fuktig när du går.

•Starta blusen ut som du stryka för att skydda den mer känsliga övre yta. Fyll din järn med vatten och förvandla det till sin lägsta steam inställning.

•Placera en fuktig, tjock bomull näsduk över sidenblus innan du ger järnet ner, bidrar till att isolera temperaturen. Hålla järnet flyttar hela tiden och kom ihåg att det inte tar mycket tid alls att arbeta rynkor från blusen.

•Håll silke och bomull näsduk fuktig som du fungerar, spritzing med en sprayflaska. När du har avslutat strykning, hand blusen omedelbart att torka. Några fina rynkor kvar i silke bör falla bort som blusen torkar.

Tips & varningar

  • Om du är helt enkelt för rädd att riskera inställning ett varmt strykjärn på din fina sidenblus, kan du använda steam istället. Mer ofta än inte, falla rynkor snabbt ur silk genom att helt enkelt hänga blus i badrummet som du dusch. Om det inte är fullt tillräckligt, kan du använda en handhållen ångbåt av högsta ånga på din järn, och passerar ånga några inches från tyget medan din blus hängande.