Hur till stopp en inomhus fontän

En inomhus fontän ger en touch av klass och lugn som andra möbler är svårt att efterlikna. Du kan stoppa den inomhus fontänen från att fungera, till exempel när du lämnar hem på en semester eller affärsresa. Förfarandet är enkelt och ser till att vattnet inte blir stillastående medan du är borta. Husgeråd behövs samt en grundläggande förståelse för hur elektriskt linjer i huset fungerar.

Instruktioner

•Vrid den inomhus fontän pump off. Växeln ligger normalt baktill botten på fontänen, även om det kan vara på en annan plats, beroende på tillverkare.

• Öppna Sidopanelen vid basen av fontänen--om det finns skruvarna som håller panelen på, ta bort dessa skruvar först med hjälp av en Phillips skruvmejsel eller en Torx skruvmejsel, beroende på tillverkare.

•Vrid vatten ventilen inuti panelen medurs. Fortsätta att rotera ventilen tills motståndet är för stor att fortsätta. Stäng panelen och sätta tillbaka några skruvar. Om det finns ingen sidopanelen, Följ slangen ansluten till botten av fontänen tillbaka till vatten tapp är ansluten till och rotera ventilen på tapp medurs tills det inte kan vändas ytterligare.

•Trip brytare vid säkringsskåpet som förser fontänen med elkraft. Om fontänen är ansluten till ett vägguttag, snarare än att vara fastprogrammerade, dra ut kontakten ur uttaget istället.

•Dränera vatten från fontänen--en kontakt kommer att tas bort först och slangen ansluten till avloppet placeras i en hink. Töm denna hink som behövs tills allt vatten dräneras.

•Torka insidan av fontänen torr med mjuka dukar. Häll ättika i en sprayflaska. Spraya insidan av fontänen med vinäger att upplösa mineralfyndigheter, döda mygga larv som kan vara lurar inuti och fördröjer tillväxten av alger.