Hur till Sprout pion frön

Pioner är en gammaldags blomma som odlas från etablerade rotsystem eftersom många pion växter inte längre producera frön. Men, vilda sorter av pioner och vissa inhemska sorter fortfarande producera frön. Dessa frön finns i pion växter och i många trädgårdsarbete butiker både online och offline. Spira pion frön tar flera månader och en hel del arbete men resultatet är väl värt ansträngningen.

Instruktioner

•Placera fröna i en plast påse som innehåller en blandning av fuktig vermiculit. Ställa in den i en varm, mörk plats i flera veckor eller månader tills rötter kommer fram. Kolla påsen en gång i veckan för att se om vermikuliten är fortfarande fuktig.

•Var plantor ur väskan när rötterna är 1 tum lång. Placera dem i en påse som innehåller en blandning av lika delar vermikulit och krukväxtjord. Fukta jorden och placera plantorna inuti väskan i marken. Placera påsen på en sval plats runt 40 grader F. Ett kylskåp är ett utmärkt val.

•Inköpt en jord-mindre grobarhet blanda från något trädgårdsarbete leverans butik inför när fröna börjar växa skott. När roten skjuter börjar dyka, plantera plantor i jord-mindre grobarhet mix omedelbart. Hålla den varm och fuktig tills bladen visas. Om skott inte har dykt upp efter 12 veckor, placera fröna i grobarhet mixen ändå.

•Titta på plantor i flera veckor efter att de har börjat växa bladen. Pioner bör inte placeras utomhus tills sista frost på våren har inträffat. Att pioner att odla inomhus tills dess. Placera plantor i krukor eller i en trädgård säng och vatten sparsamt. Pionerna behöver kolsyrat jord som avlopp snabbt och väl.

Tips & varningar

  • När planteras utomhus, kommer ibland pion frön inte förvandlas till växter till andra våren.
  • Det kan ta flera år innan en ny fabrik för pion blommar.
  • Pioner behöver inte tunga befruktning. Vissa mulch och granulerade gödselmedel en gång om året på våren är oftast tillräckligt för att ge pionerna alla näringsämnen de behöver för att växa.
  • Över vatten kommer att döda pion växter på grund av rotröta. Pioner behöver jord som rinner ut mycket väl.