Hur till Sprout Dracaena Draco frön

"Dracaena draco" är det botaniska namnet för det som vanligen kallas trädet dragon eller dragon blod trädet. Det är en infödd av Kanarieöarna och ser ut som en Palm med taggiga gröna ormbunksblad på toppen av en enda lång trunk. Eftersom Dracaena draco är en långsam odlare, är det vanligen planteras i krukor när de är unga. Om du vill kan du sprida Dracaena draco direkt från utsäde så länge det hålls ständigt fuktig.

Instruktioner

•Öppna en tydlig, plast lagring i påsen och fyll den med 1 till 2 koppar av torv. Tillsätt tillräckligt med vatten för att det är knappt fuktig mossa. När du pressa torv i handen bara en eller två droppar av vatten ska komma ut.

•Sätt Dracaena draco frön in i påsen och försegla påsen upp tätt. Gnid påsen försiktigt mellan fingrarna för att blanda fröet till torv.

•Placera påsen i ett inomhus område som är ej i direkt solljus och som upprätthåller en temperatur på mellan 65 och 85 grader F. lämna väskan på denna plats för minst en månad, på vilken peka fröna gror och producera små gröna groddar.

Tips & varningar

  • Efter groning, öppna påsen och transplantera varje frö gro till en separat 5-tums diameter plant kruka fylld med en 50-50 blandning av sterila krukväxtjord och torv. Placera krukorna i en delvis solig plats utomhus eller i ett soligt inomhus fönster.
  • Dracaena draco kan planteras utomhus i Förenta staternas Department of Agriculture växande zoner 9 till 11.