Hur till skydda från strålning i hemmet

Hur till skydda från strålning i hemmet

Strålning är en typ av energi som sprids genom luften partiklar och vågor. Dessa partiklar eller vågor kan faktiskt vara skadligt för din hälsa, särskilt om du utsätts för dem i stora doser eller ständigt utsätts för små mängder radioaktiva partiklar. För att skydda dig själv och din familj, vet hur man skydda från strålning i ditt hem.

Instruktioner

•Känn ditt hem för radon. Radon är en typ av strålning som finns i ditt hem. Du kan köpa en radon testkit på de flesta byggvaruhus eller via staten regeringen kontoret.

•Limit exponering för hushållsprodukter som avger strålningsnivåer. Dessa inkluderar moderna TV-apparater och Rökdetektorer, samt äldre produkter som vissa klockor, kameror, glas och kakel. Byt ut äldre objekt som testar positivt för strålning med nyare versioner som inte längre innehåller strålningsnivåer.

•Minska regelbunden solexponering. Solen har naturliga mängder strålning som kan vara skadliga i stora doser. Solskyddsmedel är ett sätt att skydda din familj. Det finns också specialbehandlat windows som begränsar mängden strålning från solen som kan ange ditt hem.

•Flytta bort från industrier som släpper ut stora mängder strålning, såsom kärnkraftverk. Denna strålning kan komma in i ditt hem och öka dess strålningsnivåer.

Tips & varningar

  • Tillåt inte familjemedlemmar att genomgå medicinska förfaranden som utsätter dem för strålning såvida de inte är absolut nödvändigt. Dessa inkluderar röntgen, Magnettomografi och strålning behandlingar för cancer.