Hur till skapa Marigold Swordtails

MARIGOLD swordtails är mycket härdig sötvattensfisk som vanligtvis hittas i hem akvarier. Namnet hänvisar till sin orange-gul färg och den långa, swordlike bihang sticker ut från basen av deras svansar. Fisken är livebearers, vilket innebär att de producerar levande unga eller fry, istället för att lägga ägg. De är kända för att vara produktiv uppfödare. Avel din egen marigold swordtails hemma är vanligtvis mycket enkelt så länge du är förberedd och patient.

Instruktioner

Formeringen Tank

•Ställ upp en avel tank. Detta är en enkel 10-galla tank fylld med ny dechlorinated vatten och hängande filter som saknar någon större inredning med undantag av flytande växter, som din Stek använder för att dölja från sina kannibalistiska föräldrar.

•Överför det häckande paret, en vuxna manliga och kvinnliga Marigold swordtail, in i avel tanken, med en nylon netto.

•Placera en justerbar värmare i avel tank och ange det till omkring 77 grader Fahrenheit. Detta kommer att simulera naturlig vattenförhållanden som signalera häckningssäsongen i naturen.

•Vänta flera dagar till flera veckor, Observera botten av honan. Om hon börjar utveckla mörka ägg ställen i sin nedre botten region tillsammans med en märkbar svullnad, är hon gravid.

•Ta bort hanen genom att överföra honom tillbaka till standard tanken med nätet. Vänta för honan att föda. Detta kan ta allt från 30 till 40 dagar. Ställ in fry tanken under tiden.

Stek Tank

• Fyll den andra 10-gallon tank med vatten och Lägg till en flytande dechlorinator för att ta bort alla klor eller andra skadliga kemikalier.

•Installera ett standard akvarium bastuaggregat att hålla temperaturen omkring 84 grader Fahrenheit.

•Sätt en air sten till en luftpump med luft-linjen rör, som bör pressa över kontakterna på varje, och placera den i vattnet. Slå på luftpump och märker att stenen kommer att börja bubblande. Detta kommer att lufta vattnet för framtida Jugoslavien utan att skapa fara för Förbundsrepubliken Jugoslavien att få sugas av ett filter.

Yngel vård

•Överför Förbundsrepubliken Jugoslavien från avel tanken till fry tank så snart de är födda, med hjälp av den netto nylon. Retur av mor till standarden tank.

•Feed stek på en diet av flytande steka mat, som finns på djuraffärer, under de kommande veckorna. Efter cirka tre veckor, kan du börja utfodra dem saker som baby artemia. Du kan även krossa flake mat till ett fint pulver.

Kulglass ut några döda yngel omgående, som deras upplösning kommer att bidra till ammoniak spikar i tanken. Eftersom det finns inget filter, ändra ungefär en tredjedel av vattnet varannan dag. Efter ca två månader för vård, kan du överföra överlevande ungdomar till etablerade akvarier.

Tips & varningar

  • Inse att avel något slags djur är ett hasardspel, som vissa kommer helt enkelt att födas friskare än andra, och du är nästan säker på att förlora några. Inte panik om några dör, eftersom detta är en vanlig företeelse.