Hur till skapa Gladiolus

Hur till skapa Gladiolus

Gladiolus blommor är kända för sina livfulla färger, allt från vitt till djupt lila och slår nästan varje färg i mellan. Växterna växa taggiga, ruggig blommor som förbättrar alla trädgårdar. Äventyrliga odlare väljer att föda upp sina gladiolus blommor för hand för att bestämma utseendet på deras nästa uppsättning frön. Medan formeringen gladiolus inte garanterar förutsägbar färg, kan du anpassa dina blommor till dina känslor. Starta så snart som blommorna öppna för att se till att du får färska pollen och föder upp växterna innan bin och andra fel göra jobbet åt dig.

Instruktioner

•Montera dra bort kronbladen två eller tre blommor nära basen av gladiolus växterna som ska fungera som din förälder och kärna ur växter. Moderplantan ger pollen och frö anläggningen är den du kommer att pollinera. Ta bort kronbladen exponerar ståndare och stoppar bin från att vara attraherad av anläggningen och med pollen.

•Dra av ståndare med en pincett och omedelbart placera ståndare i en återförslutbar plastpåse eller behållare. När du tar bort ståndare, förblir endast pistiller av blomman.

•Flytta till frö anläggningen. Skrapa försiktigt upp på ståndarna med pincett att driva färska pollen på fingertoppen, så att du enkelt kan transportera det till frö anläggningen.

•RUB pollen på pistiller av utsäde växten klibbig spets. Detta pollinerar anläggningen och gör det möjligt att bilda frön från de två växter du valde, eliminera den slumpmässiga naturen avel.

•Sätt en tagg på basen av växten som anger vilka två växter du brukade häcka nya frön. Detta gör att du kan hålla reda på de egenskaper som varje anläggning erbjuder.

•Ta bort fröna från seedpods en gång skida torka ut och spricka öppen. Lagra fröna i ett kuvert och förvara dem i rumstemperatur fram till följande vår, när du kan plantera din nya frön och odla din hand-uppfödda gladiolus växter.