Hur till sätta fast trä ruttnar Under mattan

Fukt som tränger igenom din matta kan ha en skadlig effekt på trä golvet därunder. Den fukt som tränger in och ju längre den trä förblir fuktigt, desto större är risken för rötangrepp. Om du märker att ditt golv känns mjuk och svampig, eller om du märker en lukt som kommer från golvet som inte försvinna med mattrengöring, inspektera trä, och reparera eller ersätta den som behövs utifrån omfattningen av den ruttnande.

Instruktioner

•Dra upp den befintliga mattan. Om endast en mycket liten del av trä har ruttnat, är det bättre att helt ta bort segmentet hela mattan täcker upp virket du misstänker för att vara ruttnade. Om mattan luktar möglig, ska det kasseras. Om det inte är mögliga, kan du eventuellt återanvända mattan. Detta är ett bättre alternativ när trä rötan inte är kopplad till läckage sipprar genom mattan, utan snarare från vatten som kommer från under golvet eller från ner en vägg.

•Ta bort alla underlag som installerades under ursprungliga mattan.

•Mark ut området med en blyertspenna där trä ruttnade. Om majoriteten av en plywood ark är ruttnade, använda en bända bar för att dra ut den helt. Om bara en del av det är ruttnade, använda en snickare torget för att markera ut en kvadrat skärande område runt den ruttnade del av golvet. Skär torget ur bladet med en skicklighet-såg. Använd en hammare och Stämjärn för att bryta styrelsen ut nära väggar om du inte kan nå det med din såg.

•Kapa en bit plywood samma tjocklek som ursprungliga undergolvet att passa i hålet. Spika det på plats. Spika en hela nya bladet av plywood på golvet reglarna om du valt att ta bort en hela bladet istället.

Tips & varningar

  • Om du behöver ersätta trä undergolvet är i källaren, se till att du installerar en ångspärr mellan betongplatta och hela trä undergolvet. Trä som direkt på betongen absorberar fukt som naturligt färdas genom betong, och så småningom ruttnar.
  • Om golvet reglarna själva har ruttnat, har du två val. För små fläckar av röta, Använd en injicerbara produkt för att stabilisera och skydda trä från ytterligare röta. För större problem, har en professionell utvärdera skadan och ge dig råd om åtgärder för återställande eller ersättning av golv bjälklag.
  • Ruttnade trä är ibland på grund av ett problem som en läckande VVS-armatur. Om du inte hitta källan till läckan och reparera den, räkna med problemet skulle återkomma. Detta kan leda till upprepade en tidskrävande och kostsam reparation.