Hur till sätta fast lös tegelsten fanér

När tegel faner lossna har då banden mellan fanér och struktur brutits. Faner är lös heller eftersom bond på installationen inte var stark betyder murbruket blandades inte korrekt eller faner inte sattes ordentligt eller eftersom vatten har trängt under faner, frysta och sedan bröt förbindelsen när vattnet tinade. Återförsluta en lös tegelsten kan vara svårt, särskilt om det finns endast ett fanér som har lossnat och det är inte en kant eller hörn pjäs.

Instruktioner

•Ta bort lös tegel faner av glidande en mejsel under faner och bända det bort. Använda en mejsel eller kvarn att ta bort gamla murbruket. Använd en damm mask samt öga. Ersätt gamla fanér med en ny om den gamla fanér sprucken eller måste brytas att släppa den.

•Mix murbruk med vatten till tillverkarens rekommendationer. Sprida murbruk på området rensas med en v-form murslev. Ställa in tegel faner i mortel och tryck fast. Ta bort eventuella överskott mortel med en fuktig svamp. Låt murbruket för tiden den mortel rekommendationer.

•Grout lederna runt tegel faner med en slipad injekteringsbruk i samma färg som området runt lederna. Använd en injekteringsbruk väska till överfyllnad lederna något.

•Använd en skarvning verktyg att jämna lederna efter injekteringsbruk har blivit in så att den är lite stel. Ta bort eventuella överskott injekteringsbruk med en fuktig svamp.

Tips & varningar

  • Det rekommenderas att ha extra faner till hands ifall omgivande faner chip eller broms medan du nyfikna gamla fanér av eller när du tar bort gamla murbruket.
  • Bär alltid en mask vid slipning av gammalt murbruk.