Hur till restaurera antika tapeter

Antika bakgrundsbilder kan se bortom räddningen, men det finns ett antal sätt att föra dem tillbaka till livet igen. Skälen för att återställa dem är viktigt--att hålla ursprungliga material i historiska hemmet, ägarens tillgivenhet för deras historiska skadad tapet, eller eftersom tapeten skapades av en känd designer och är värdefulla. Det är viktigt att använda arkivmaterial om möjligt när du återställer antika tapet.

Instruktioner

Hur till restaurera antika tapet ordentligt

•Carefully studera din antika tapet och leta efter områden som behöver restaureringsarbetet. Detta innefattar vanligtvis problem som papper lyft, spruckna gips och tapeter, eller trasiga och försvunna papper och fläckar. Köpa material som gäller för de särskilda problem som vi står just din situation.

•Börja rengöra tapeten med en stor fuktig svamp doppad i destillerat vatten, var noga med att inte störa områden som är sprickbildning eller sönderrivet öppen. Rör sig svampen försiktigt över väggen, först diagonalt i en riktning, och upprepa sedan diagonalt i andra riktningen.

•Scrap bort någon lös puts och tillämpa ett lager olja primer sigill att försegla dessa områden. Slät på ett skumma lager gips lapp att fylla hålen från skrapade gips. Applicera ett andra lager primer oljetätningen att skapa en smörgås effekt. Detta kommer att återställa dessa områden till en slät yta.

•Plaster patch sprickor på väggen som har orsakat tapeten till spricka isär. Skär det japanska papperet för att överlappa områden där tapeten är knäckt. Tillämpa arkivens limmet på papperet, placera den på väggen, och jämna ut det område som är att vara reparerat. Det japanska papperet är mycket tunn och när jämnas ut, blir nästan osynlig. Några små sömmar linjer eller vit puts områden som visar på denna punkt kommer att täckas under måleri restaurering (se steg 7).

•För bitar av lös tapet som är fortfarande intakt, ta bort alla gips bitar från baksidan av dem. Applicera limmet till ryggen på dessa bitar, tryck dem mot väggen och jämna ut ytan. Rensa upp någon överflödig pasta.

•Pek upp de mindre områdena av skadad tapet design med den akvarell målar. För större sektioner där anpassade färg färg måste beställas, rådgöra med en expert att matcha glans av tapeten med färg glans målning, så det blir ingen glans där restaurering målningen gjordes på ytan.

•Hand färg färger tillbaka i stora delar av tapeten som har blivit sliten eller bleknat. Tillämpa färger lätt, först med en liten svamp fylld med utspädd färg följt av en större svamp med mindre utspädd färg. Se till att måla över ställen i de områden där det japanska papperet var tillämpas (se steg 4).

•Använd en medelstora svamp att lindra eventuella fläckar på tapeten genom försiktigt blotting dessa områden med tunna lager av matchande färg. I svåra vatten fläcken situationer, lägga till pastellfärger över toppen av våtvikt ytan.

Tips & varningar

  • Syftet med en tapet restaurering är att föryngra papper till dess ursprungliga skick så att människor kan njuta av tapeten som det var när den ursprungligen installerades i historiska hem. Några bakgrundsbilder i Amerika går tillbaka till 1700-talet, när nybyggarna importera papper från Europa, särskilt Frankrike. Innan tapetsering sina hem, amerikaner målade väggarna med blandning av vatten och lera och till målade stenciler om du vill duplicera effekten av den dyra Europeiska tapeten.
  • En tapet konservator berättar att det finns två mycket viktiga faktorer när det gäller restaurering--en framgångsrik restaurering och reversibilitet. Först har att göra med tilltalande husägare. Andra innebär att om när som helst i framtiden husägare vill vända restaureringen, den kan enkelt tas bort och började om igen.
  • Studera historia av tapet vill veta mer om vad är tillgängliga om du funderar på tapetsering ett rum med original eller reproduktion historiska mönster. Experter anser tidiga franska och kinesiska tapeter att vara den mest utstående mönstren.
  • Ibland kommer en husägare upptäcka gamla rullar av antika tapet i deras vindar. Om du någonsin hittar någon, hantera dem med extrem försiktighet och kontakta en restaurering firma eller antika auktionshuset, eftersom de ofta ganska värdefull.
  • Om du har sällsynta antika tapet med scen målningar på den som har skadats, rådgöra med en expert.