Hur till rensa upp i råtta spillning

Hur till rensa upp i råtta spillning

Korrekt att ta bort avfall från och rengöring områden angripen av tjaller och möss spillning är viktigt att eliminera ett Hantavirus angrepp och kontraktion av Hantavirus Pulmonary Syndrome (HPS). Enligt den amerikanska Centers for Disease Control and Prevention är infektion hos människor på grund av kontakt med hantavirus-infekterade gnagare eller deras urin och spillning. Arbetsterapi, hälsa och säkerhet Administration (OSHA) rapporterar tjugofem stater som har antagit normer och principer för säker rensningen av råtta spillning på arbetsplatsen.

Instruktioner

•Seal området i fem dagar till en vecka, eller tills ingen ytterligare gnagare finns, för att eliminera alla aktiva infestationer. CDC rekommenderar väntar på fem dagar före rengöring lagringsutrymmen som källare, vindar och crawlspaces.

•Ventilate området i minst 30 minuter för avlägsnande av förorenad luft från området. Lämna området under denna tid och om möjligt använda cross-ventilation.

•Mix 1½ koppar blekmedel med 1 gallon vatten, eller göra en blekmedel vattenlösning av en del blekmedel till nio delar vatten. Använda hushållsapparater desinfektionsmedel som ett alternativ, se till att etiketten indikerar desinfektionsmedel och inte helt enkelt renare eller avfettningsmedel. Helt blöt förorenade områden inklusive spillning, häckande material och råtta kadaver. Låt området i blöt i fem minuter.

•Wearing vinyl, latex eller gummi handskar, använda hushållspapper ta bort urin och spillning, bortskaffande av avfall i soporna. Om det finns döda råttor eller häckande material med avfallet, förslut första påsen i en andra väska och placera i ett regelbundet tömt papperskorgen kärl.

• Rengör och desinfektera det hela området med blekmedel vattenlösning eller desinfektionsmedel. Schampo eller ånga rena möbler, mattor och mattor visar tecken på gnagare exponering. Med hjälp av en machine-wash hög inställning och varmt vatten, tvätta potentiellt förorenade sängkläder, kläder och tyger.

•Handtag tvätten med handskar på händerna. Tvätta handskar innan du tar bort dem med blekmedel vattenlösning. Tvätta händerna med tvål och varmt vatten, eller använda en alkoholbaserad handdesinfektion är ingen är tillgängliga.