Hur till rensa upp i blod och kroppsvätskor

Hur till rensa upp i blod och kroppsvätskor

Om det finns en blod eller kroppslig vätska spill, finns det allmänna försiktighetsåtgärder och förfaranden som bör användas för att rengöra dem. Syftet är att förebygga infektioner och smittsamma sjukdomar. Enligt University of Kentucky, om du har ett spill som måste städa upp, måste du följa strikta normer för att grundligt rengöra och desinficera området. Blod och kroppsvätskor, inklusive fostervatten, saliv, pericardian vätska, sperma, urin, avföring och vaginal lösningar, måste behandlas som risker för din hälsa och till dem omkring dig.

Instruktioner

Instruktioner

•Placera på engångs latex handskar. Innan du sätter dem på, granska dem noga för att se till att de inte har några hål eller revor i dem. När du sätter dem på, se till att de täcker hela handen, ner till handleden.

•Torka upp blod och kroppsvätskor med hushållspapper. Numret på hushållspapper som du behöver beror på hur mycket vätska och blod behöver städas upp. Torka upp varje bit av blod och vätska. När du är klar, sätta pappershanddukar i en plastpåse.

•Disinfect området. Bleach är det bästa att använda, eftersom det dödar hepatit B samt HIV-viruset. Gör en desinficerande lösning genom att blanda 1 uns av blekmedel med 9 uns vatten. Täcka hela området med denna lösning.

•Dispose av handskarna och pappershanddukar. Lägg dem i samma plastpåse som du använde tidigare. Ta bort handskarna senast. Inte får någon av blod eller vätska på huden. Säkra upp i påsen med en twist-slips.

•Sätt sopsäck med förorenat avfall i en tät behållare. Märka den som en biohazard. Kontakta din staden regeringen om du vill veta det bästa sättet att omhänderta farligt avfall. De flesta städer har en farligt material avdelning som ska komma och plocka upp.

•Wash dina händer noggrant. Använd tvål och varmt vatten. Tvätta med tvål och varmt vatten i minst fem minuter. Torka händerna när du är klar.

Tips & varningar

  • Blekmedel lösningen är bra för en rengöring session endast.
  • Släng inte farligt avfall i din vanliga sopor.