Hur till rensa upp en ljus vax katastrof

Hur till rensa upp en ljus vax katastrof

Ljus kan lägga till värme och stämning i alla hem, men olyckshändelser som spill kan verkligen anses vara en ljus vax katastrof. Det faktum att ljus vax är fast vid svalare temperaturer och vätska vid varmare temperaturer är viktigt när du överväga hur du rensa upp en oavsiktliga spill. Metoden för att rensa upp en ljus vax katastrof beror på var den landar. I de flesta fall kan vax frysta och sedan drog av alla ytor.

Instruktioner

•Identify omfattningen av utsläppet och där stearin har landat. Om vaxet är fortfarande flytande, sop upp så mycket som möjligt med en pappershandduk.

•Immerse någon vax-belagd vattentät objekt i varmt vatten. Kör varmt vatten över vaxet smälter det tillbaka in i dess flytande form, då det kommer att köras precis utanför objektet.

•Scrape så mycket av vaxet av ytor som möjligt med en skrapa, var noga med att inte repa materialet själv.

•RUB mjuka ytor, tyg eller matta, som täcks i vax med en isbit. Detta kommer att härda vaxet och göra vaxet lättare att plocka bort. Ta bort alla överflödiga bitar av vax.

•Placera två ark hushållspapper över eventuella återstående vax. Detta kan göras på hårda och mjuka ytor för att ta bort de sista återstående bitarna av vax som inte får dras av eller skrapas bort. Använda en hårtork, Värm vaxet genom pappershandduk. Värmen från hårtorken kommer att smälta vaxet, som kommer att absorberas av hushållspapper och kan sedan tas bort.

Tips & varningar

  • Släng inte vax bitar i diskhon; kasta dem i soporna. Vax kvar i diskhon kan reharden i rören och täppa till VVS. Om du sköljning vax av objekt med hjälp av varmt vatten, fortsätta att köra varmvatten för att säkerställa att vaxet är helt spolas genom rören.