Hur till rensa luften från en bottenplatta tvingas varm vattensystem

Många hem är utrustade med påtvingad varmvatten baseboard värmesystem. I dessa system vattnet värms upp i en panna och cirkuleras genom hemmets baseboard värme enheter av en pump. När luft fastnar i systemet kan det orsaka knackar ljud i rören samt en minskning av effektiviteten i systemet. Därför kan det vara nödvändigt att rensa luften från varmvattensystem.

Instruktioner

•Öppna avstängningsventilen för maxstrecket går in i pannan och låt det fylla tills det når 12 psi (pounds per kvadrattum). Det bör finnas en mätare på Visa psi. Vissa shut off kan manövreras för hand och vissa kan behöva en nyckel att öppna och stänga.

•Sätt en slang till ett avlopp ventil och Stäng alla andra avstängningsventiler för varje zon. Hem värmesystem delas upp i zoner för ökad effektivitet och enkelt underhåll. Varje zon avinstalleras separat.

•Öppna tömningsventilen och öka trycket i systemet genom att justera fylla ventil. Vatten cirkuleras genom systemet tills nya vatten har helt ersatt gammalt. Flytta slangen till nästa rinna ventil och upprepa processen för varje zon.

•Installera air skopor eller microbubblers i systemet för att ta bort de mindre luftbubblor som inte kan har tagits bort av laxermedel. Dessa mindre luftbubblor kan orsaka knackar i rören eller kan samla tillsammans med andra bubblor bildar större luftfickor. Den större luftfickor, kan om tillräckligt stort, avsluta en hel zon.