Hur till ren och organisera ditt rum

Rengöring och organisera ett rum i ditt hus ger dig en enorm känsla av prestation och göra det lättare att hitta saker. Du är förmodligen besvärade av ett stökigt och oorganiserat rum och ingenting kommer att göra dig att må bättre än att få det välordnat och snyggt. Oavsett om du behöver ta itu med ett badrum eller familjen rum, strategin är samma--sortera, store och ren.

Instruktioner

Hur till ren och organisera ditt rum

•Sort igenom allt i rummet. Samla några soppåsar och lådor så kan du separera allt. Kom ihåg att säga "en plats för allt och allt på sin plats." Nu tömma ut garderober och skåp. Spred sig en stor hög av allt ut på golvet eller någon annan stor yta. Saker som är absolut skräp gå rätt in i en soppåse. Vara brutal. Säsongsartiklar eller de du inte ofta använder kan gå in i en plast förvaringsfack ska förses med magiska markör och lagrade tillbaka i garderoben eller något annat ur vägen plats. Objekt för donation går in i en kartong.

•Placera allt som inte är kvar i rummet åt sidan. Nu har du allt som sitter på rummet i en hög. Kläder blir sorterade ut; kläder som behöver drycleaning, tvätt eller strykning går till tvättstugan. Tidningar och papper kan vara arkiverat och anordnas av datum. Leksaker att gå in en utsedda leksakslådan. Böcker och DVD tillbaka på hyllorna.

•Vacuum och damm garderoben innan du sätter saker tillbaka inuti. Torka av socklar. Om du har tömt skåp, rengör dem inuti och byt hylla liner vid behov.

• Rengör fönster beläggningar och windows. Mörkar och nyanser kan lätt tas bort och rengöras i badkaret, hänga dem utanför torka. Gardiner och tyg fönster beläggningar är damm magneter. Antingen ren dem själv eller köra dem ner till drycleaners. Ren dina fönsterglas inifrån och ut. Vinäger gör en underbar, strimma-fri, miljövänliga rengöringsmedel avsett för glas. Om fönstret skärmarna är dammiga, vakuum de.

• Rengör alla ytor. Ta bort allt från counter tops och möbler och rengör noggrant med lämpligt rengöringsmedel. Polska träytor med bra möbler olja. Rengör spisen toppar, Diskhoar och upp på kylskåpet. Ta kuddar från soffan och vakuum allt grundligt. Om din klädsel ser ut grådaskig, ordna städservice att komma in och professionellt rengöra den.

•Dammpåse och rensa allt. Hängningar och väggdekorationer, krimskrams, längs översidan av dörr- och fönsterkarmar. Torka eller tvätta vad som behöver uppmärksamhet, vare sig det är Kina visas på hyllorna eller locken på spice flaskor i ditt kök. Torka av alla snickerier som Dörrfodren som kan få smutsiga små fingrar eller husdjur på genomresa. Rengör switch-plattan täcker och krom fixturer. Torka av kylskåpsdörren och luckor och lådfronter.

•Flytta alla möbler och rent både golv och socklar. Du kan bli förvånad över de länge förlorade objekt som du hittar bakom kylskåpet och under soffan.

•Placera allt tillbaka på ett organiserat sätt. Hänga och vika rena kläder och lägger tillbaka den i lådor och garderober. Om du befinner dig med högar av tidningar eller tidskrifter som du har ingen plats för, Köp expanderbara mappar, ganska korgar eller mesh förvaring lådor för att hålla dem. För småsaker som du verkligen inte kan hitta avsätta en plats för, en låda eller förvaringsbehållare för diverse artiklar.

•Involve hela familjen. Berätta för alla i ditt hushåll att ni alla kommer att hålla rummet mer organiserade från nu på och uppmuntrar alla att sätta saker tillbaka på rätt plats efter användning.

Tips & varningar

  • Involvera hela familjen. Berätta för alla i ditt hushåll att ni alla kommer att hålla rummet mer organiserade från nu på och uppmuntrar alla att sätta saker tillbaka på rätt plats efter användning.
  • Avsätta en timme varje vecka att städa saker så ditt hus inte bli en oorganiserad röra.