Hur till ren mjölk fläckar på mattan

Hur till ren mjölk fläckar på mattan

Mjölken spill är vanliga när du har små barn. Mjölk fläckar är en typ av protein fläcken som är mest lätt bort när tenderade att genast. Även om mjölk fläcken är äldre kan tas bort men måste göras så grundligt för att undvika att lämna bakom en sur mjölk lukt. Mjölk fläckar på din matta kan tas bort med förnödenheter finns i de flesta hem. Kom ihåg att alltid använda kallt vatten när man arbetar med att ta bort en fläck mjölk som varmvatten kommer att faktiskt laga proteinet i mjölken och orsaka fläcken att ställa in.

Instruktioner

•Sätt i ett tjockt lager hushållspapper på platsen av mjölk fläcken på dina mattor. Applicera tryck med händerna eller fötterna i blöt spilld mjölk till handdukarna. Ersätta de våta pappershanddukar med torr och fortsätta att blot tills du har absorberat så mycket av den spilld mjölken som du kan.

•Våt en frotté handduk med isopropylalkohol. Blot på mjölk fläcken på dina mattor, flyttar till en ren del av handduken och lägga till mer alkohol, som nödvändigt. Isopropylalkohol överför mjölk fläcken från mattor till frotté.

•Combine 1/4 tsp. hand maträtt-tvätt vätska med 1 qt vatten. Fukta en ren frotté med soapy lösningen och blot på platsen för mjölk fläcken på mattan. Veken upp tvållösning genom att trycka en ren, torr trasa i mattan.

•Skölj mattor av blotting det med en ren trasa fuktad med klart och kallt vatten. Kontinuerligt skölj trasan, lägga till färskvatten och blot.

•Ta bort fukten och eventuella återstående mjölk fläcken med en våt vakuum. Om vattnet kommer upp ser mjölkig eller oklar, skölj området igen, sedan upprepa vatten utvinningsprocessen med det våta vakuumet tills vattnet ser ren.

Tips & varningar

  • Tillämpa bakpulver till platsen för mjölk fläcken på dina mattor när mattor är nästan torr. Bakpulver kommer veken upp resterande vätska medan deodorizing din matta.
  • Undvik att använda blekmedel produkter att ta bort mjölk fläcken i dina mattor. Blekmedel kan skada fibrerna i din matta.