Hur till ren klädsel utan vatten

Hur till ren klädsel utan vatten

Vissa stoppade möbler kan rengöras med ett milt rengöringsmedel eller hushållens produkt som vatten eller vinäger. Dock om du har en etikett som säger att torka ren eller professionell endast, kanske dessa alternativ inte ett bra val. Det är bäst att göra vad tillverkaren säger, speciellt om det är fortfarande under garanti, kan du fortfarande besluta att rengöra klädseln på egen hand. Det finns ett par tekniker att rengöra din klädsel utan att använda vatten eller en vatten-baserad produkt.

Instruktioner

•Känn i en diskret plats. Vad du än väljer att använda, alltid rena en plats där du inte kan se, för att se till att det inte skadar klädseln. En plats på baksidan eller undersidan av klädseln fungerar bra. Testa på samma sätt som du planerar att rengöra resten av stoppningen innan du avgöra om det är säkert.

•Använd hem Kemtvätt dukar (Dryel) att försiktigt gnugga din smutsiga klädsel. Du kan sakta gnida större kraft, tills du känner någon hårdare kan orsaka skador. Dukar kommer att plocka upp smuts och fläckar. Använd så många som du behöver.

•Använd en skummande klädsel cleaner, som Woolite, tillgänglig på de flesta butiker med rengöring gångar. Du kan också köpa en skummande klä renare från din lokala fordonsindustrin butik. Följ anvisningarna på etiketten. Vanligtvis du spraya renare på smutsiga områden och det kommer att skumma upp. Gnugga den med en ren vit trasa. Låt det torka och vakuum smuts bort.